2013-11-27 13:07:08
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Πολιτισμός υπό κατάρρευση - Σε άθλια κατάσταση το Πολιτιστικό Κέντρο στον Ωρωπό
Δαπανήθηκαν περίπου 180 χιλιάδες ευρώ, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, για την αποκατάσταση ενός κτιρίου, που θα μπορούσε να... κατασκευαστεί εξ αρχής, με το ίδιο ποσό!

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρά τα χρήματα που διατέθηκαν, όταν στην τοπική αυτοδιοίκηση «λεφτά υπήρχαν» το κτίριο παραμένει ερείπιο!

Οροφή που στάζει νερά, γυψοσανίδες που καταρρέουν, παράθυρα που δεν κλείνουν, πολιτισμός υπό κατάρρευση Για το Πολιτιστικό Κέντρο – Κέντρο πολλαπλών χρήσεων στον Ωρωπό είχαν διατεθεί πριν μερικά χρόνια περίπου πενήντα χιλιάδες ευρώ. Στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Θησέας με προϋπολογισμό που έφτανε περίπου τις 130 χιλιάδες.

Κτίριο κατασκευασμένο προ σαράντα ετών περίπου, από τη ΜΟΜΑ, για να μπορέσει να γίνει λειτουργικό χρειάζονταν πολλές παρεμβάσεις.

Μόνο που όσες έγιναν δεν έπιασαν τόπο καθώς η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Πολιτιστικό Κέντρο είναι τραγική.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του pamepreveza.gr, πριν από έναν χρόνο περίπου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας είχε γίνει η προσωρινή παραλαβή του έργου. Τα προβλήματα είχαν επισημανθεί από τότε, μόνο που όσοι έπρεπε, θέλησαν να τα προσπεράσουν.

Και ο τρόπος για να ξεπεραστεί ένα θέμα στην Ελλάδα είναι η σύσταση μιας επιτροπής. Έτσι λοιπόν, μετά την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι γνώριζαν απ’ έξω κι από μέσα την κατάσταση του Πολιτιστικού Κέντρου και τις έντονες επιφυλάξεις τους για το αν πρέπει να γίνει προσωρινή παραλαβή, υπήρξε η ιδέα της συγκρότησης επιτροπής για να κάνει αυτοψίες….

Η προσωρινή παραλαβή έγινε, η επιτροπή μάλλον δεν συνήλθε ποτέ και οι αυτοψίες δεν έγιναν…

Και παρότι στις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου είναι η αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων, εντός δεκαπέντε μηνών, μέχρι δηλαδή την οριστική παραλαβή, μέχρι σήμερα, τέσσερις μήνες πριν εκπνεύσει ο χρόνος, δεν έγινε απολύτως τίποτα!

Οι γυψοσανίδες της ψευδοροφής που τοποθετήθηκαν για να κρύψουν τη λαμαρίνα της οροφής πέφτουν η μία μετά την άλλη….

Τα παράθυρα άλλα δεν ανοίγουν κι άλλα μένουν ορθάνοιχτα…

Oρισμένοι που γνώριζαν την αρχική μελέτη, αναφέρουν ότι προβλέπονταν και σταθερά καθίσματα αλλά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλαστικές καρέκλες.

Δείτε τα σημάδια που έχει αφήσει στην οροφή το νερό Μπροστά στην εικόνα αυτή είναι εντυπωσιακή η απόλυτη σιωπή της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρόβλημα.

Άλλωστε μεγάλες είναι και οι ευθύνες της από τη στιγμή που προχώρησε στην προσωρινή παραλαβή του έργου παρά τα εμφανή προβλήματα και τις σοβαρές ενστάσεις που είχαν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα είναι αν θα αναλάβει τις ευθύνες αυτές και να θα ζητήσει από τον ανάδοχο του έργου την άμεση αποκατάσταση του κτιρίου, έστω και τώρα…

Δείτε με τι κρατάνε το παράθυρο κλειστό...

Τα τζάμια στα κουφώματα είναι σταθεροποιημένα με χαρτί...

Το νερό μπαίνει και καταστρέφει την οροφή...

(Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013)

pamepreveza.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ