2013-11-30 12:34:02
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ!
Το… τρένο του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν ακόμα δεν έχει κάνει στάση, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε στο "gazzetta.gr" πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνεχίζουν να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αναλυτικά...

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (28/11, 72-54) αύξησε το αήττητο σερί του σε 17-0 και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ναι μεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίδοση της ομάδας του – η οποία αποτελεί ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους – αλλά επισήμανε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες παραμένουν ανεπηρέαστοι.

Επίσης, 23χρονος διεθνής γκαρντ δεν παρέλειψε να καταδικάσει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής του γ΄ ομίλου της Ευρωλίγκας, αλλά και να βγάλει για ακόμη μία φορά το… καπέλο του στον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη.

Η κατάρριψη του ρεκόρ των συνεχόμενων νικών μήπως σας «φόρτωσε» με περισσότερη πίεση;


«Όταν παραμένουμε αήττητοι, παίρνουμε τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ με πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στην άμυνα, μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε. Αυτό, όμως, δεν μας σταματά. Αντιθέτως μας δίνει κίνητρο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν υπάρχει έξτρα βάρος. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και ποτέ δεν κοιτάμε τους αριθμούς και τα στατιστικά. Συνήθως ήμασταν το αουτσάιντερ. Φέτος ήμασταν το φαβορί στις περισσότερες αναμετρήσεις, αλλά πήραμε τις νίκες. Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως δεν νιώθουμε ικανοποιημένοι από το ρεκόρ. Μας δίνει ευχαρίστηση, αλλά συνεχίζουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν επηρεαζόμαστε από αυτό».

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που σας οδήγησε στη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ;

«Η άμυνα ήταν το… κλειδί. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα. Η απόδοσή μας στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστική για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά και να φτάσουμε νίκη».

Καταφέρατε και περιορίσατε κατά πολύ και τον Κάρλος Αρόγιο. Ήσουν μάλιστα ένας από τους παίκτες που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του «Γνωρίζαμε πως ο Αρόγιο είναι ένας παίκτης που διαθέτει πλούσιο επιθετικό ταλέντο και θέλαμε να τον περιορίσουμε. Επιδιώξαμε να τον αναγκάσουμε να κάνει πράγματα που δεν αρέσκεται. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι νικήσαμε . Όλα τα άλλα είναι περιττά. Κρατάμε τη νίκη».

Με την Γαλατάσαραϊ η νίκη ήρθε εύκολα, ενώ πριν από δύο αγωνιστικές (15/11) απέναντι στην Ζιέλονα Γκόρα χρειάστηκε να ευστοχήσεις με την λήξη της αναμέτρησης σε τρίποντο για να φτάσετε στην επικράτηση. Ποια από τις δύο νίκες είναι αφήνει πιο… γλυκιά γεύση;

«Στιγμιαία πιο πολύ χαίρεσαι, όταν έχεις νικήσει στο τελευταίο σουτ. Όταν, όμως, φεύγει η ένταση του παιχνιδιού και ηρεμείς, καταλαβαίνεις πως πιο σημαντική είναι μια νίκη, στην οποία φτάνεις έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση και με μεγάλη διαφορά».

Στο τέλος της αναμέτρησης πάντως τα… αίματα άναψαν, καθώς υπήρχε ο τσακωμός μεταξύ του Μίρζα Μπέγκιτς και του Ποπς Μενσά-Μπονσού…

«Δυστυχώς, υπήρξε η αψιμαχία και πάνω στην ένταση του αγώνα τα πράγματα ξέφυγαν. Μακάρι αυτά τα φαινόμενα να εκλείψουν. Δυστυχώς, βγήκε και ο κόσμος εκτός ελέγχου. Κοιτάμε μπροστά, το ξεχνάμε κι ελπίζουμε να μην τιμωρηθούμε».

Εκείνες τις στιγμές σκέφτηκες να μπεις στη… μάχη;

«Αρχικά πάγωσα. Πιο πολύ ήθελα να τους χωρίσω. Δεν έχω διαφορές με κανέναν παίκτη. Μέσα στην ένταση του αγώνα πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά μετά το τέλος του τα ξεχνάμε όλα, αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας».

Η αναμέτρηση με την Γαλατάσαραϊ πάντως είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πριν από την έναρξή της παρέλαβε το βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα».

«Η βράβευση του Βασίλη αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα μας, καθώς τιμήθηκε ο αρχηγός μας. Μακάρι να έχει κι άλλες ανάλογες βραβεύσεις στο μέλλον. Η βράβευσή του αποτελεί μια δικαίωση για τον ίδιο για όσα έχει επιτύχει αλλά και για τον Ολυμπιακό».

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως η προσωπική επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από την ομαδική…

«Συμφωνώ απόλυτα. Ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης μας. Ο καθένας παίκτης στην ομάδα έχει τον ρόλο του και βάζει το λιθαράκι του για να υλοποιήσει τους στόχους της».

Ονειρεύεσαι την στιγμή που ίσως να παραλάβεις ένα αντίστοιχο βραβείο;

«Είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Μοιραζόμαστε αρκετό κοινό χρόνο συμμετοχής, καθώς συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να νικάει η ομάδα μου και ό,τι είναι έρθει, ας έρθει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ