2013-12-01 15:24:02
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Ανοιχτά μόνο την Κυριακή των Χριστουγέννων τα καταστήματα
Αρνητικοί ήταν οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας στη λειτουργία των καταστημάτων δεύτερη Κυριακή κατά τον μήνα Δεκέμβριο, κατά συνέπεια θα ισχύσουν όσα ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, στην τελευταία του συνεδρίαση είχε λάβει απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, όπως άνοιγαν δηλαδή κάθε χρόνο, την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.

Ήταν αρνητικοί

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε να ερωτηθούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες για το τι μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες Κυριακές και ανάλογα με τις απαντήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα λάμβανε και τις οριστικές του αποφάσεις.

Οι καταστηματάρχες ερωτήθηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν αρνητική στο να λειτουργήσουν τα καταστήματα και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, όπως αφήνει το περιθώριο ο Νόμος, κατά συνέπεια και ο Σύλλογος τάσσεται με τους καταστηματάρχες, άρα δεν λαμβάνει αντίθετη απόφαση.


Σε ότι αφορά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, οι απόψεις των καταστηματαρχών ήταν μοιρασμένες, αφού οι μισοί τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ οι άλλοι μισοί ήταν αρνητικοί και κάθετα αντίθετοι.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει νομοθετική κάλυψη για την συγκεκριμένη Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου δεν αλλάζει την απόφασή του, η οποία παραμένει ως έχει, δηλαδή άνοιγμα των καταστημάτων της πόλης μόνο την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ενώ εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις που σχεδίαζε ο Εμπορικός Σύλλογος για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με την δημιουργία ενός μικρού χωριού με ζαχαρωτά και Άγιο Βασίλη, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν για καθαρά τεχνικούς λόγους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ