2013-12-02 13:03:07
Φωτογραφία για Οι όροι για ενοικίαση τουριστικών κατοικιών
Στην απόφαση που θα δημοσιευθεί εντός των ημερών στο ΦΕΚ περιγράφονται τα δικαιολογητικά για την απλοποιημένη διαδικασία έκδοσης σήματος λειτουργίας, το οποίο όπως ορίζεται... από τον Ν. 4179/2013 γίνεται αυτόματα εντός 10ημέρου με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και μηχανικού, χωρίς να απαιτείται αυτοψία.

Δικαιολογητικά

Ειδικότερα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Αίτηση- υπεύθυνη δήλωση. Τοπογραφικό διάγραμμα οικοπέδου/ γηπέδου συντεταγμένο από μηχανικό. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας ή δόμησης. Βεβαίωση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ή εντεταλμένου μηχανικού ότι το κατάλυμα έχει ανεγερθεί και πληροί όλες τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου/γηπέδου που ορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα.

Επίσης οι τουριστικές επιπλωμένες βίλες πρέπει να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 100 τ.μ. και οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες να έχουν συνολική ελάχιστη επιφάνεια 40 τ.μ. (αν είναι μονόχωρες) και 60 τ.μ. (αν διαθέτουν δύο ή παραπάνω κύριους χώρους). Και φυσικά θα πρέπει να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό μπάνιου και κουζίνας κ.λπ.).


Στόχος του υπουργείου είναι όλα τα καταλύματα τα οποία ενοικιάζονται να φέρουν σήμα από τον ΕΟΤ. Στην Ελλάδα οι βίλες που νοικιάζονται, χωρίς να δηλώνονται, σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υπολογίζονται στις 50.000, με τους ιδιοκτήτες τους να εισπράττουν «μαύρα» πάνω από 1 δισ. ευρώ τον χρόνο.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ