2012-04-13 19:00:54
Φωτογραφία για Η... μούσσα του Βενιζέλου στην Πρέβεζα
Μόνο στο planet-greece

Πώς το λέει αυτό το ρητό ο θυμόσοφος λαός... "ο διάολος έχει πολλά πόδια". Στην περίπτωση των κομμάτων και δη των μνημονιακών κομμάτων, το ρητό αυτό κολλάει γάντι! Επιστρετεύουν στα ψηφοδέλτιά τους όμορφες παρουσίες για να αμπαλάρουν την ασχήμια τους, τα νέα ακόμη πιο δολοφονικά μέτρα της Τρόικας και της Γερμανίας, που σκοπεύουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Κάπως έτσι, λοιπόν, άλλη μία αιθέρια παρουσία πείστηκε να κατέβει υποψήφια βουλευτής, με το ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα. Κι αν το όνομα σας λέει κάτι, εμάς στο planet-greece μάς λέει πολλά. Την πρωτογνωρίσαμε στις δημοτικές εκλογές, οπότε κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κόνσουλα, για τον Δήμο Βύρωνα.

Η 26χρονη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, Αγνή Σμπόνια ήταν, όπως διαδίδουν οι δικοί της άνθρωποι, προσωπική επιλογή του Βενιζέλου!

Ξέρετε, όμως, τι έλεγε η ίδια σε συνέντυξή της, τότε παραμονές των εκλογών; Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, από συνέντευξή της που ξεθάψαμε στο blog logia-starata (ολόκληρη η συνέντευξή της εδώ):


"Σήμερα, καλούμαστε να υποστούμε μια αντικοινωνική και αντιλαϊκή επιλογή που ορίζεται από το μνημόνιο και ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα σε σημαντικά τμήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα σε όλους εμάς, τους νέους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση οφείλει να αφυπνιστεί και να λάβει υπόψη τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες που πλήττονται από καταιγισμό νέων μέτρων, να παρέμβει όπου είναι εφικτό και να επιλύσει αδικίες και ανασφάλειες που προκύπτουν.

Το μνημόνιο αποτελεί μια τεχνική συμφωνία και τίποτε παραπάνω, η κοινωνική πολιτική και τα μέτρα στήριξης των κοινωνικών ομάδων πρέπει να προκύψει από την κυβέρνηση και όχι να αφεθεί στα χέρια τεχνοκρατών και συμβούλων. Όσοι έχουν αναγάγει το μνημόνιο σε εργαλείο άσκησης πολιτικής, βρίσκονται σε απόσταση από την κοινωνία και τους πολίτες.

Δεν είμαι σε θέση να διαπιστώσω αν υπήρχε άλλη λύση πέραν του μνημονίου, καθώς αυτό είναι απάντηση που πρέπει να δοθεί με ειλικρίνεια από εκείνους που σήμερα λαμβάνουν τις αποφάσεις. Σίγουρα, σενάρια υπάρχουν πολλά και οι εναλλακτικές που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα διαφέρουν, ανάλογα με τη σκοπιμότητα. Όμως το ουσιαστικό είναι να αναζητήσουμε τρόπους και πολιτικές που δεν επιδεινώνουν την ήδη σκληρή πραγματικότητα, να ασκηθεί επιτέλους μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς οι πολίτες πλέον ασφυκτιούν από την οικονομική κρίση. Και είναι δεδομένο ότι καμία πολιτική μεταρρυθμίσεων και οργάνωσης του κράτους δεν πρόκειται να αποδώσει, όταν η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο".

Αρχίσαμε τις κωλοτούμπες, δεσποινίς; planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δημοσκοπήσεις για γέλια...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δημοσκοπήσεις για γέλια...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ