2013-12-09 16:11:22
Φωτογραφία για Βιάζονται (!) για να δώσουν σχεδόν δωρεάν τον Αστέρα
Βιάζονται το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εθνική Τράπεζα να τελειώσουν τον διαγωνισμό για τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, την ίδια ώρα που διογκώνονται οι αντιδράσεις τόσο για το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλει ο αγοραστής όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί η έκταση «φιλέτο» των 700 στρεμμάτων. Ετσι, οι τρεις όμιλοι που υπέβαλαν την προηγούμενη Τετάρτη δεσμευτικές προσφορές κλήθηκαν σήμερα το απόγευμα προκειμένου να ανοιχτούν, μολονότι υπήρχε περιθώριο έως μεθαύριο. Οι δύο πωλητές είχαν ανακοινώσει ως τελευταία ημερομηνία την 11η Δεκεμβρίου.

  

Πληροφορίες για το τίμημα που προσφέρουν οι τρεις όμιλοι δεν έχουν κυκλοφορήσει, μολονότι αναφέρεται ότι η Εθνική και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν θέσει ως κατώτερο όριο τα 300.000.000-350.000.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό από στελέχη της αγοράς, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οικόπεδα της χώρας
. Παρά το χαμηλό τίμημα, ορισμένοι εκ των ενδιαφερομένων είχαν υποστηρίξει ανοιχτά πως δύσκολα θα φτάσουν στα επίπεδα που επιθυμούν οι πωλητές. Η διαδικασία πώλησης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης προχωρά εν μέσω αντιδράσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και από τον τοπικό δήμο. Οσοι αντιδρούν θεωρούν ότι το προσφερόμενο τίμημα θα είναι χαμηλό σε σχέση με την αξία του ακινήτου, ενώ διαφωνούν και με τα σχέδια κατασκευής πολυτελών κατοικιών.

  

Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει τρία σχήματα, στα οποία συμμετέχουν ισχυροί ξένοι όμιλοι. Ο πρώτος υποψήφιος για την κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας Colony Capital και της Dolphin Capital, που ίδρυσαν ο Μιλτ. Καμπουρίδης και ο Πιερ Χαραλαμπίδης και σήμερα μεγαλύτερος μέτοχος είναι το αμερικανικό hedge fund Third Point .Ο δεύτερος υποψήφιος είναι η κοινοπραξία της ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που ελέγχει το τουριστικό συγκρότημα «Costa Navarino», και του σαουδαραβικού κολοσσού Olayan. Ο τρίτος όμιλος είναι το αραβικών συμφερόντων fund AGC, με το οποίο συνδέεται το Κουβέιτ σε συνεργασία με άλλους επενδυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο τουρκικός όμιλος Dogus.  

δημοκρατία
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ