2012-04-14 10:44:50
Φωτογραφία για Κατακομματιάστηκε ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας
Η εκτόξευση του βοειοκορεατικού πυραύλου Ynha-3 (Γαλαξίας-3) με τον τεχνητό δορυφόρο Kvanmenson-3 (Λαμπρό αστέρι-3) απέτυχε. Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του ο πύραυλος κατακομματιάστηκε και έπεσε στη θάλασσα.

Οι αρχές της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, όπως είναι γνωστό, είχαν δηλώσει στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους ότι σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν στο Διάστημα πύραυλο με δορυφόρο. Αυτά τα σχέδια της Πιονγιάνγκ καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τη διεθνή κοινότητα και κατά τη διάρκεια όλου του τελευταίου μήνα πολλοί προσπαθούσαν να πείσουν τους Βορειοκορεάτες να... μη το κάνουν αυτό. Τους απειλούσαν με κυρώσεις, επειδή οι ενέργειές τους έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ, οι οποίες απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύει τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Εν τω μεταξύ, η Πιονγιάνγκ επιμένει στον ειρηνικό χαρακτήρα του διαστημικού της προγράμματος
. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που φθάνουν από την Βόρεια Κορέα, ο δορυφόρος αυτός ήταν μετεωρολογικός. Σε σχέση με αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας επιμένουν στο στρατιωτικό προσανατολισμό των βορειοκορεατικών δοκιμών, ωστόσο, κανένας απ’ αυτούς δεν διαθέτει οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία,- είπε ο Κονσταντίν Ασμόλοφ, εμπειρογνώμονας του Κέντρου Κορεατικών Σπουδών του Ινστιτούτου ΄Απω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

-Οι Βορειοκορεάτες είχαν δηλώσει την εκτόξευση ακριβώς μη στρατιωτικού δορυφόρου, και γενικά έχουν εκπληρώσει όλες τις διαδικασίες, χαρακτηριστικές για την εκτόξευση πολιτικού δορυφόρου. Όλες οι κουβέντες ότι στην πραγματικότητα εκτόξευσαν μαχητικό πύραυλο είναι καθαρή επινόηση,- παρατήρησε ο Ασμόλοφ.

Ο ειδικός του ρωσικού Ινστιτούτου Άπω Ανατολής Βίκτορ Παυλιατένκο επισημαίνει ιδιαίτερα την πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα η οποία χωρίς καμιά αμφιβολία άσκησε επίδραση στην λήψη της απόφασης για την εκτόξευση.

-Ανάμεσα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας διεξάγεται επίμαχος αγώνας. Διάφορες ομάδες - διάφορες προσεγγίσεις. Παρόλο, που έβαλαν τον νέο ηγέτη σε όλα τα καθοδηγητικά πόστα, ωστόσο αυτό δεν του πρόσθεσε ούτε τον νου, ούτε και την εμπειρία. Τον βασικό ρόλο κατά την λήψη των αποφάσεων, τον παίζει, βέβαια, το περιβάλλον που του κληροδότησε ο πατέρας του. Το περιβάλλον αυτό, που αποτελείται από συγγενείς της οικογένειας των Κιμ και από εκπροσώπους του πολιτικού και του στρατιωτικο-πολιτικού κατεστημένου με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, εφαρμόζει μιά άτεγκτη πολιτική, η οποία ακριβώς έχει νικήσει στη χώρα,- σημείωσε ο Βίκτορ Παυλιατένκο.

Απ’ αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, συγκαλείται σήμερα έκτακτη συνεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ. Εν τω μεταξύ, όποιες αποφάσεις κι αν παρθούν, δεν πρέπει όμως να αγνοηθεί το γεγονός ότι εναντίον της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη επιβληθεί πάρα πολλές κυρώσεις. Στη δοσμένη κατάσταση, κατά τη γνώμη της Κίνας, είναι πιο σκόπιμο να επιδειχθεί η συγκράτηση και να αποφευχθούν οι ενέργειες, που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η κουζίνα του Πάσχα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η κουζίνα του Πάσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ