2013-12-20 10:20:27
Φωτογραφία για Διώξεις και συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα...!!!
Θέμα χρόνου είναι η άσκηση νέων ποινικών διώξεων και η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας,απολογούμενος επί τρεις συνεχείς ημέρες στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» από τις συμβάσεις των εξοπλιστικών.

Α. Κάντας: Θεωρώ απίθανο να μην έπαιρναν μίζες οι «πάνω» και οι «κάτω» από μένα.

Απολογούμενος χτες για τρίτη μέρα ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθη για ποσόν περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων κατατεθειμένο στην τράπεζα JULIUS BAER & CO LTD της Σιγκαπούρης,

που φέρεται ότι αποτελούσε μία από τις μυστικές κρύπτες των χρημάτων που δόθηκαν από τη Siemens και αποκαλύφτηκε ύστερα από έρευνα του προέδρου της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, φέρεται ότι προχώρησε ακόμη περισσότερο τις αποκαλύψεις του, για τις μίζες των εξοπλιστικών.


Απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων του ανακριτή για το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικών προσώπων, το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ φέρεται ότι μίλησε για «μαύρες βαλίτσες με χρήματα από τα εξοπλιστικά προγράμματα», ενώ έκανε λόγο και για πολιτικά πρόσωπα. Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω αποδείξεις, αλλά από τη στιγμή που έδιναν σε μένα μίζες, θεωρώ απίθανο να μην έπαιρναν οι "πάνω" και οι "κάτω" από μένα», υπονοώντας διευθυντές, μέλη αρμόδιων επιτροπών αλλά και υπουργούς.

Ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε παραμείνει στη θέση και τέσσερις μήνες επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τόνισε ότι το διαστημα εκείνο δεν υπέγραψε καμία σύμβαση καθώς ο κ. Παπαντωνίου τον είχε βάλει στον? πάγο.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι οι μίζες δεν διακινούνταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με μαύρες βαλίτσες για να χάνονται τα ίχνη, ενώ μίλησε για δεκάδες οffshore που αποτελούσαν το δίκτυο νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος.

Η μαραθώνια απολογία του αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, καθώς ανοίγει διάπλατα ο κύκλος των κατηγορουμένων με νέα πρόσωπα και νέα στοιχεία.

Μαραθώνια απολογία

Στην πολύωρη απολογία του φέρεται ότι έδωσε ονόματα 7 με 8 επιχειρηματιών, που τον δωροδόκησαν και εμπλέκονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Επίσης αναφέρθηκε και σε δύο τραπεζικά στελέχη, που εμφανίζονται ως διαχειριστές περιουσίας μεγάλης ελβετικής τράπεζας και φέρονται να εμπλέκονται και στη γερμανική δικογραφία για τις δωροδοκίες της Siemens.

Οι εμφανιζόμενοι ως διαχειριστές περιουσίας φέρονται ότι έρχονταν στην Ελλάδα 3 με 4 φορές τον χρόνο και έκαναν τη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο φέρεται ότι είχε καταθέσει ως μάρτυρας και στην προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Siemens, που είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον ανακριτή έδωσε στοιχεία για οκτώ με δέκα νέες υποθέσεις εξοπλιστικών συμβάσεων, από τις οποίες, όπως είπε, δωροδοκήθηκε.

MΑΙΡΗ MΠΕΝΕΑ / ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ