2012-04-15 00:59:04
Φωτογραφία για Αρνί vs Κατσίκι...Τι να φάτε?
Το αιώνιο δίλημμα της Κυριακής του Πάσχα έχει σαφή απάντηση αν κριθεί μόνο από διατροφικής απόψεως Στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στα δύο δημοφιλή κρέατα που σουβλίζονται για να γιορτάσουν την Ανάσταση, το ...

κατσίκι βγαίνει ο μεγάλος νικητής.

Για κάποιους είναι θέμα γεύσης (αν και οι περισσότεροι σεφ υποστηρίζουν ότι ένα σωστά προετοιμασμένο και ψημένο αρνί ξεπερνά κατά πολλά γευστικά επίπεδα το κατσίκι), αλλά για τους περισσότερους είναι θέμα υγιεινής διατροφής. Και σ' αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του αρνιού με το κατσίκι είναι συντριπιτική υπέρ του δεύτερου.

Πάμε κατ' αρχάς στις θερμίδες: Το αρνί έχει 375 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ το κατσίκι έχει 110. Κοινώς, κινδυνεύεις να μείνεις με πολλές παραπάνω παραπανήσιες θερμίδες αν επιλέξεις το πρώτο. Τις οποίες σιγά μην κάψεις την ίδια μέρα, μετά από τόσα κρασάκια...

Ας συνεχίσουμε με τις βλαπτικές ουσίες: Το αρνί είναι γεμάτο κορεσμένα λίπη και έχει μπόλικες πουρίνες (που αυξάνουν το ουρικό οξύ στο αίμα -κάτι που δεν θέλετε).


Και τα "καλά": Το αρνί, βέβαια, δεν είναι το χειρότερο κρέας που μπορείτε να φάτε. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές ποιοτικής πρωτεΐνης, ενώ διαθέτει και μπόλικη βιταμίνη Β12, αλλά και σελήνιο (που σας βοηθάει στην... αναπαραγωγή του είδους σας). Αλλά και πάλι, το κατσίκι περιέχει περισσότερες θρεπτικές ουσίες: Μπόλικο συνένζυμο Q10 που καταπολεμάει την χοληστερόλη (κι άρα μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές). L-καρνιτίνη που έχει μεγάλη λιποδιαλυτική δράση. Και τέλος λινολεϊκό οξύ που κάνει την ίδια δουλειά με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για όσους είναι υπέρβαροι.
mensguide Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ