2013-12-25 07:24:26
Φωτογραφία για Πεζοναύτες των ΗΠΑ αναπτύσσονται στην Ουγκάντα
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν χθες Τρίτη στην Ουγκάντα μια μικρή ομάδα πεζοναυτών προκειμένου να... προετοιμαστούν για την ενδεχόμενη απομάκρυνση και άλλων Αμερικανών πολιτών από το Νότιο Σουδάν, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Μια ομάδα πεζοναυτών «στο μέγεθός ενός ουλαμού» καθώς και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκαν από το Τζιμπουτί στο Έντεμπε της Ουγκάντας, δήλωσε ο στρατηγός Στίβεν Ουόρεν εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Αυτό προσφέρει στη διοίκηση περισσότερες επιλογές όσον αφορά μια ενδεχόμενη πιο άμεση απάντηση σε περίπτωση που χρειαστεί να προστατεύσουμε το αμερικανικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις» στο Νότιο Σουδάν, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών έγινε με τη συνεργασία των αρχών της Ουγκάντας.

Τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη μιας ειδικής δύναμης σχεδόν 150 πεζοναυτών στο Τζιμπουτί, όπου υπάρχει μια μεγάλη αμερικανική βάση, καθώς και μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Εξάλλου ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη στείλει 47 στρατιώτες στη Τζούμπα για να ενισχύσουν την ασφάλεια της πρεσβείας της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες έχουν απομακρυνθεί από το Νότιο Σουδάν 380 Αμερικανοί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ