2013-12-25 07:38:18
Φωτογραφία για Η Μακρινίτσα υποδέχεται τους επισκέπτες της
Αυξημένη πληρότητα παρατηρείται στη Μακρινίτσα, τον πλέον δημοφιλή παραδοσιακό χειμερινό προορισμό του Δήμου Βόλου, για τις ημέρες των εορτών.

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας έχει φροντίσει για την καλύτερη δυνατή διαμονή των επισκεπτών, αντιμετωπίζοντας μικρά καθημερινά προβλήματα και εξασφαλίζοντας γιορτινή ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο διάκοσμο και με διάφορες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν καθ'όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ως και τα Φώτα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των γιορτών, τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες καινούρια ξύλινα παγκάκια και καναπεδάκια στις πλατείες του οικισμού, ανανεώθηκαν οι κάδοι και τα καλαθάκια απορριμμάτων, φωτίστηκαν με εορταστικό διάκοσμο ο πεζόδρομος, η κεντρική πλατεία και σημεία αναφοράς σε όλο τον οικισμό. Εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών και δίνεται η δυνατότητα αυτόματης οπτικοακουστικής ξενάγησης σε δυο γλώσσες σε όλο το ιστορικό κέντρο του οικισμού.


Επίσης, για την ασφαλή κίνηση των επισκεπτών, στο λιθόστρωτο πεζόδρομο που οδηγεί από την Μπράνη, το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς την Κεντρική Πλατεία του χωριού, τέθηκε σε λειτουργία χειροκίνητο εμπόδιο - μπάρα και τηρείται ωράριο για τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων-αποσκευών, την τροφοδοσία των καταστημάτων κ.λπ. ως εξής: Τις εργάσιμες ημέρες 07.00-18.00, το Σάββατο 07.00-12.00, ενώ τις ημέρες των επίσημων αργιών και εορτών ο δρόμος θα είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου που στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη, θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και θα φιλοξενεί Έκθεση με τίτλο: «Χριστούγεννα ... με χρώματα» μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου. Επίσης, θα εκπονείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με τίτλο: Μέρες γιορτινές στη Μακρινίτσα στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς, με τον εκπαιδευτικό Γεράσιμο Τσιμπλούλη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ