2013-12-25 15:56:16
Φωτογραφία για Eκ-τσογλανισμός και εκ-λαμογιο-κουκουλοματισμός
 Επί τουρκοκρατίας τσογλάνι λέγανε το ελληνόπουλο που είχαν αρπάξει με το παιδομάζωμα και ήταν στην υπηρεσία του Σουλτάνου. (Λεξ. ΠΡΩΙΑΣ)

Στις μέρες μας όμως λέγεται με υποτιμητικό τρόπο, για το παλιόπαιδο και ο γλωσσοπλάστης κ. Ευάγγ. Βενιζέλος μας έβαλε στο λεξιλόγιό μας μια καινούργια λέξη τον "εκτσογλανισμό", απευθυνόμενος στο αποκομματικό ακροατήριο της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

 Με τη λέξη αυτή νόμισε πως κατακεραύνωσε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ήθελε, θεατρινίστικα και αυτή, να ελέγξει τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΘΑ.

Του άρεσε μάλιστα τόσο πολύ η ευρηματική αυτή λέξη που την επανέλαβε δύο φορές.

Και μένα μ' αρέσει ρε παιδιά αυτή η πρόθεση "εκ", αλλά μ' αρέσει και η "από", που κολλάει σε ένα σωρό άλλες λέξεις που παρέλειψε να πει ο κ. Βενιζέλος.

 Με την άδειά του θα αναφέρω και κάποιες άλλες περίεργες λέξεις που κολλάνε σ' αυτές τις εκπληκτικής ευρηματικότητας προθέσεις "εκ" και "προ" που είναι:


Πρώτη και καλλίτερη η λέξη εκ-λαμογιο-κουκουλοματισμός που σημαίνει την προστασία, την κάλυψη, το κουκούλωμα υποθέσεων που εμπλέκονται λαμόγια, απατεώνες, παλιάνθρωποι απάτριδες που κλέβουν τον συμπατριώτη τους.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν το "95 όταν ο κ. Βενιζέλος  υπερασπιζόταν  τον κ. Κάντα στην αμαρτωλή εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που απάλλαξε επίσης το 2004 και τον κ. Τσοχατζόπουλο  με συμπαίκτες του τότε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, τους Λοβέρδο και Καχριμάκη, λέγοντας πως οι αριθμοί που υπήρχαν, δεν ήταν αριθμοί καταθέσεων, αλλά αριθμοί τηλεφώνων και η επιτροπή έκανε πως τους πίστεψε.  

Έλα όμως που μερικοί δικαστές εξακολουθούν να υπερασπίζουν το δίκιο και να τιμούν τον όρκο τους, δεν τους πίστεψαν και έτσι βάλανε στο χέρι τον Κάντα.

Μόλις, ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ακούσανε τη δικαιοσύνη να φωνάζει Κάντα, τα κάνανε πάνω τους και ψάχνουν να βρούν τρόπο να βγάλουνε από πάνω τους τη βρώμα.  

Καλλίτερο "πλυντήριο απο-τσογλανιτήριο" και "απο-βρωμιστήριο" από αυτό της "εξεταστικής επιτροπής της Ελληνικής Βουλής" δεν υπάρχει και ο κ. Βενιζέλος κατέφυγε εκνευρισμένος και τρομοκρατημένος στους συναδέλφους του για προστασία.

Τώρα εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι για ποιό λόγο αυτοί της λεγόμενης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής δεν βρήκαν ούτε ενδείξεις ενοχής για όλα αυτά τα τσογλάνια και η δικαιοσύνη κατάφερε και βρήκε, δεν ξέρω.

 Όμως οι περισσότεροι από αυτούς που απαρτίζουν την περιβόητη επιτροπή είναι δικηγόροι και όπως ξέρουμε το σινάφι αυτό δεν προσφέρει ποτέ τις υπηρεσίες του χωρίς χοντρή αμοιβή, άντε χωρίς ανάλογη ανταπόδωση. 

Ο Κάντας όμως άρχισε να κελαηδάει στον ανακριτή και οι αριθμοί τηλεφώνων που έλεγε ο Βενιζέλος αποκτήσανε την αληθινή τους σημασία και με τις αποκαλύψεις του Κάντα θα τα κάνουνε πολλοί πάνω τους.

Την τεθωρακισμένη πολυτελή BMV που παράνομα κατέχει ο κ. Βενιζέλος, τα έξοδά της τα πληρώνουμε εσύ κι' εγώ.

 Για να συνέλθει η Ελλάδα, χρειάζεται άμεσος απογαλακτισμός από τους πολιτικούς που την έφεραν σ' αυτό το χάλι και γενικός απο-τσογλανισμός της Πατρίδας μας για να ανασάνουμε επί τέλους .

                                                     Θεόφιλος Αιγινήτης     Ζωγράφος-Συγγραφέας  
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ