2013-12-26 10:30:23
Φωτογραφία για Ρυμουλκήθηκε σκάφος με 94 μετανάστες στην Πύλο
Συνελήφθησαν οι μετανάστες και τρεις διακινητές

Συνελήφθησαν 94 μετανάστες και τρεις διακινητές, που επέβαιναν σε μικρό σκάφος το οποίο έπλεε ανοικτά της Πύλου.

Το σκάφος εντοπίστηκε, από στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου,τα οποία το προσέγγισαν επιβαίνοντα σε αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Πύλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες ,σε αυτό, αλλοδαποί και οδηγήθηκαν στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

Οι τρείς διακινητές κρατούνται από τίς λιμενικές αρχές. Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, χθές το βράδυ, ενω βρισκόταν ανοικτά του Μεσσηνιακού κόλπου.Αρχικά κοντά στο σκάφος με τους παράνομους μετανάστες έφτασε παραπλέων εμπορικό πλοίο και σήμερα, στις 11.00 το πρωί, κατέπλευσε αλιευτικό σκάφος, από την Καλαμάτα στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Λιμενικού και το μεσημέρι ξεκίνησε η ρυμούλκησή τους στο λιμάνι της Πύλου, όπου έφτασαν όλοι σώοι.Μεταξύ των παράνομων μεταναστών υπάρχουν δύο εγκυμονούσες και μια ηλικιωμένη που έχουν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Πύλου, για προληπτικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ στις τοπικές αρχές υπήρξε κινητοποίηση και στο χώρο υποδοχής που οδηγήθηκαν τους έχει τροφή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από την Λιμενική αρχή Πύλου.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ