2013-12-27 05:03:07
Φωτογραφία για «Βάφτισε» τη μίζα... δωρεά
Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει έδειξε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατά επάγγελμα και κατά σε συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία.

Ο Χάρης Τομπούλογλου που οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, χαρακτήρισε την υπόθεση με τις 25.000 ευρώ που πήρε από διαφημιστική εταιρεία «σκευωρία». «Πιστεύω στο θεό και τη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας» είπε ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Επιχείρησε μάλιστα να δικαιολογήσει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ως «δωρεά» για το νοσοκομείο και όχι «μίζα». «Υπερασπίζομαι την αθωότητα μου. Τίποτα άλλο. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη» υπογράμμισε ο Χάρης Τομπούλογλου, που θα κρατηθεί στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής μέχρι την Παρασκευή.


Ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» βρισκόταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ μετά από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής ότι τον εκβίαζε προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία του από διαγωνισμό που είχε ήδη κερδίσει και απαιτούσε αρχικά 30.000 ευρώ.

Ο Χάρης Τομπούλογλου φαίνεται λάμβανε πολλά μέτρα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός από τις αρχές και εμφανιζόταν καχύποπτος με την εταιρεία. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον ενδιάμεσο τις εταιρείας φέρεται να του ζητούσε να μιλούν κωδικοποιημένα για τα χρήματα. «Θα μιλάω μόνο με εσένα. Δεν τους εμπιστεύομαι γιατί μπορεί να μου τη στήσουν» φέρεται να λέει ο πρόεδρος του νοσοκομείου. Μάλιστα του ζητούσε να αναφέρει το ποσό των χρημάτων σε μέρες αδείας προκειμένου να καταλάβει. «Θα με πάρεις τηλέφωνο και αντί για ποσό θα μου πεις ημέρες άδειας» φέρεται να αναφέρει ο Χάρης Τομπούλογλου.

Ωστόσο, η δικογραφία σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, η οποία τον διέγραψε αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, περιλαμβάνει στοιχεία-«φωτιά» για τον Χάρη Τομπούλογλου. Αρχικά υπάρχει η μαρτυρία του προέδρου της διαφημιστικής που καταγγέλλει τον εκβιασμό αλλά και βίντεο με κρυφή κάμερα που είχε τραβήξει ο ενδιάμεσος σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του νοσοκομείου. Σε αυτές φέρεται να εκβιάζει για το ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να μην θέσει εκτός του έργου την εταιρεία και μάλιστα υπάρχουν και οι μαρτυρίες των αστυνομικών για το σοκ που υπέστη όταν συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Πάντως χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε το αίτημα του προς το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού να παύσει τον Χάρη Τομπούλογλου από τα καθήκοντα του προέδρου και από ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ