2013-12-27 10:35:07
Φωτογραφία για Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, μανιτάρια και κεχρί
Mια πρωτότυπη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

- 1 μεγάλη κίτρινη ή πορτοκαλί κολοκύθα (στρογγυλή και όχι με μακρύ λαιμό, για να χωράει στο φούρνο)

- Αλάτι, πιπέρι

- 250 γρ. λευκά μανιτάρια (σε φέτες)

- 1 βρασμένο κοτόπουλο (στήθος) (σε μικρά κομμάτια)

- 200 γρ. κασέρι (τριμμένο)

-1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

-1 καρότο (σε κυβάκια)

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 2/3 φλιτζανιού κεχρί

- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγες σταφίδες (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κολοκύθα. Στη συνέχεια, κόβουμε το πάνω μέρος της σε τέτοιο μέγεθος ώστε να δημιουργηθεί ένα καπάκι αλλά και ένα ευρύχωρο άνοιγμα στη κορυφή της. Κόβουμε επίσης και ένα ίσιο τμήμα από τη βάση της κολοκύθας ώστε να στέκεται εύκολα και να ψηθεί ομοιόμορφα. Έπειτα, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες από το εσωτερικό της με κουτάλι (όπως ακριβώς καθαρίζουμε το πεπόνι). Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και λίγο εξωτερικά την κολοκύθα.


 

2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το καρότο και τα τσιγαρίζουμε έως ότου να ροδίσουν ελαφρά. Τότε, προσθέτουμε το κεχρί, δύο φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά. Μόλις το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα κομματάκια από το κοτόπουλο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για το αλατοπίπερο.

 

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με μεγάλο κουτάλι, γεμίζουμε με τη γέμιση την κολοκύθα, σχεδόν ως τη κορυφή της και στο τέλος σκεπάζουμε με το κασέρι. Δεν πιέζουμε τα υλικά για να δώσουμε χώρο. Η γέμιση θα πρέπει να ψηθεί με τα υγρά που θα βγάλει η κολοκύθα. Κατόπιν, βάζουμε προσεκτικά την κολοκύθα σε ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο και την αλείφουμε με λάδι. Κλείνουμε το καπάκι της κολοκύθας με το κομμάτι που αφαιρέσαμε στην αρχή και καρφώνουμε οδοντογλυφίδες πάνω του ώστε να μην ανοίξει. Μετά, τη βάζουμε στο φούρνο και έπειτα από 1 ώρα ψησίματος χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη ½ ώρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του φούρνου τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι την κολοκύθα για να διαπιστώσουμε αν η σάρκα της είναι μαλακή. Αν συμβαίνει αυτό, τη βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

4. Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την κολοκύθα σε πιατέλα για να σερβίρουμε: Παίρνουμε από το άνοιγμα γέμιση μαζί με τη σάρκα της κολοκύθας, χρησιμοποιώντας ρηχή κουτάλα, προσεκτικά όμως να μην κοπεί το εξωτερικό φλούδι το οποίο δεν τρώγεται.

 

Χρόνος εκτέλεσης: 130 λεπτά

Μερίδες: 7-8

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας αλλά και με το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. Δοκιμάζετε πάντα με το ξυλάκι για να είστε σίγουροι. Πρέπει να είναι μαλακή

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ