2013-12-27 10:29:08
Φωτογραφία για Πάγωσε το Μαξίμου....από τις θερμαινόμενες πισίνες Στουρνάρα...!!!.
Προβληματισμός στο Μαξίμου από τις... πισίνες που επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών για το ακριβό πετρέλαιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κλείσει η δημόσια συζήτηση που άνοιξε για το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης. Ωστόσο, αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο όταν είναι καθημερινές πλέον οι ειδήσεις είτε για δυστυχήματα λόγω της καύσης ξύλων είτε για το πέπλο της αιθαλομίχλης που έχει σκεπάσει τις πόλεις. Η προχθεσινή σύσκεψη των τριών υπουργών (Γ. Στουρνάρας, Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Μανιάτης) δεν είχε ένα δια ταύτα που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε όσους δοκιμάζονται ενώ τα 24ώρα που μεσολάβησαν είτε η Θεσσαλονίκη, είτε η Τρίπολη καλύφθηκαν από το φονικό νέφος, την ίδια ώρα που επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ζητούσαν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή σημαντικών προβλημάτων στη δημόσια υγείας.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που… αυτοτροφοδοτείται καθώς είναι σαφές ότι απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει
. Και τούτο διότι η γραμμή Στουρνάρα κατά της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί και θέση του Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς ναι μεν, το Σεπτέμβριο, ζήτησε να τεθεί ως αίτημα προς την τρόικα η μείωση του φόρου, ωστόσο ήταν σαφές ότι το ζήτημα δεν περιλαμβάνονταν στο σκληρό πυρήνα των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της κυβέρνησης. Εξάλλου, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι στενοί του συνεργάτες μοιάζουν να συμμερίζονται την επιχειρηματολογία Στουρνάρα και, κυρίως, την εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου αλλά και της τρόικας ότι ενδεχόμενη μείωση του φόρου, τώρα, θα προκαλούσε τεράστιες τρύπες στα δημόσια οικονομικά όχι μόνον λόγω μειωμένου συντελεστή αλλά, κυρίως, λόγω του πάρτι με το λαθραίο πετρέλαιο που θα ξεκινούσε από την αρχή.

Υπό την έννοια αυτή, το Μαξίμου στέκεται στο πλευρό του κ. Στουρνάρα, γι αυτό άλλωστε στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά αποδοκίμαζαν προχθές τόσο τους 41 της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό ζητώντας επαναφορά του μειωμένου συντελεστή όσο και τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα που είχε διατυπώσει αντίστοιχες θέσεις σε συνέντευξή του, την περασμένη Κυριακή.

Ωστόσο, το πρόβλημα για το επιτελείο του Μαξίμου είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας βάζει τρικλοποδιές στον… εαυτό του. «Αδικεί μονίμως τον εαυτό του, με αυτά που λέει» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενο στο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών προκειμένου να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο μείωσης του φόρου, ότι δηλαδή θα το εκμεταλλεύονταν ακόμη και οι πλούσιοι για να θερμαίνουν τις πισίνες τους. Η φράση αυτή… πάγωσε όχι μόνον τους ήδη …παγωμένους πολίτες αλλά και το Μαξίμου που διαπίστωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε να αγνοεί πλήρως τη σκληρή πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και να καταφεύγει σε αμφίβολης ισχύος επιχειρήματα. Παρόλα αυτά, η πολιτική παραμένει, όπως είχε χαραχθεί σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, με τους κυβερνητικούς να εύχονται ο χειμώνας που απομένει να μην αποδειχθεί βαρύς τόσο για τους πολίτες όσο και, τελικά, για την κυβέρνηση...
matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ