2013-12-28 00:51:06
Φωτογραφία για Νικόλ Κίντμαν: «Προσπαθώ να μην καταλαμβάνομαι από φόβο»
Η Πάτι Λόμαξ είναι η σύζυγος του Έρικ Λόμαξ, Βρετανού αξιωματικού και όμηρου των Ιαπώνων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που... βασανίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και υποχρεώθηκε σε καταναγκαστική εργασία για την κατασκευή του «σιδηρόδρομου του θανάτου»- που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 αιχμαλώτους- της γραμμής ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και τη Βιρμανία.

Είναι η γυναίκα που υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν στην νέα ταινία του Αυστραλιανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Τεπλίτζκι με τίτλο «The Railway Man». Τον ρόλο του Έριξ Λόμαξ κρατάει ο Κόλιν Φερθ σε μία από τις πιο συναισθηματικές ερμηνείες της καριέρας του.

Η ταινία μας ταξιδεύει πίσω και μπροστά στον χρόνο, δείχνοντας τον νεαρό Λόμαξ κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά και χρόνια αργότερα όταν πια εκείνος έχει επιστρέψει στο σπίτι του. Αδυνατώντας να ξεπεράσει τη φρίκη του πολέμου και υποφέροντας από μετατραυματικό στρες ο ήρωας αναζητά τους βασανιστές του για να πάρει εκδίκηση
. Η σύζυγος του Πάτι καλείται να τον εμψυχώσει και να τον βοηθήσει να επουλώσει τις πληγές του. Ο Έρικ Λόμαξ, πέθανε το 2012, και δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο το φιλμ. Η Πάτι Λόμαξ- ένθερμη υποστηρίκτρια της ταινίας- μαζί με την Νικόλ Κίντμαν μίλησαν στην εφημερίδα Guardian για το φιλμ, για τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες και τα κοινά τους σημεία.

Ήταν δύσκολο να ενσαρκώσετε ένα ζωντανό πρόσωπο;

Νικόλ Κίντμαν: «Όχι, ήταν τιμή μου. Ήθελα κατά κάποιο τρόπο να αποδώσω δικαιοσύνη στην Πάτι, για την ήρεμη αποφασιστικότητα της...Αγάπησα την πρόκληση αυτή, το πως δηλαδή η ταινία καλείται να δείξει ότι το να στέκεσαι δίπλα σε κάποιον και να τον αγαπάς μπορεί να γίνει ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να επουλώσεις τις πληγές του».

Πως αισθάνθηκες βλέποντας την ταινία, Πάτι;

Πάτι Λόμαξ: « Έπρεπε να τη δω δύο φορές! Ήμουν γοητευμένη βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνάντησα...Ήξερα ότι η Νικόλ είχε καταφέρει να γίνει ένας καλός εκπρόσωπος του εαυτού μου. Ήταν εντυπωσιακό. Ένας από τους γιους μου μου είχε

πει νωρίτερα ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πώς μία όμορφη ξανθιά γυναίκα θα μπορούσε να παίξει τη μητέρα του, αλλά όταν είδε το φιλμ είπε" Το έκανε πολύ καλά, σε έπιασε"».

Νικόλ Κίντμαν: «Αυτό είναι πολύ τιμητικό. Λάτρεψα το να παίζω εσένα!».

Πάτι, πιστεύεις ότι έχεις γίνει ένας εκπρόσωπος για τους ανθρώπους που υποφέρουν από μετατραυματικό στρες;

Πάτι Λόμαξ: «Δεν θα ήμουν αλαζονική, αν έλεγα ότι ναι τους εκπροσωπώ. Αλλά η ιστορία μιλάει για τη μάχη με το μετατραυματικό στρες. Έαν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο τη ζωή του θύματος, αλλά και τη ζωή της οικογένειας του, και αυτό είναι ένα πολύ σύγχρονο μήνυμα, ειδικά για εκείνους που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν. Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες, πιστεύω όμως, ότι σήμερα το μετατραυματικό στρες αναγνωρίζεται περισσότερο από ότι στην εποχή του Έρικ».

Νικόλ Κίντμαν: «Ναι, αλλά δεν νομίζω ότι κάνουν πολλά πράγματα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, ειδικά στις Η.Π.Α για τους άντρες που γυρίζουν από το Αφγανιστάν. Και πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ίδια και στη Μεγάλη Βρετανία».

Αισθάνεστε ότι έχετε κάποια ευθύνη χρησιμοποιώντας τη φήμη σας για να βοηθάτε project όπως αυτά;

Νικόλ Κίντμαν: «Είμαι πολύ τυχερή που είμαι απο τις ηθοποιούς που δεν κάνω μία δουλειά για να πληρωθώ. Μπορώ να επιλέγω ποια ιστορία επιθυμώ να βγάλω στον κόσμο. Λάτρεψα την ιδέα να δουλέψω με έναν Αυστραλιανό σκηνοθέτη. Πολλοί από τους χαρακτήρες που υποδύομαι είναι ακραίοι και αυτό που λάτρεψα σε αυτή τη ταινία ήταν η ήρεμη και αξιοπρεπής στάση της Πάτι. Αυτό ήταν πολύ δυνατό για μένα. Και το γεγονός ότι η ιστορία μιλάει για το πως φτάνεις στο σημείο να συγχωρήσεις, όπως θα δείτε στην τελευταία σκηνή».

Το κοινό τους σημείο

Όπως και η Πάτι, έτσι και η χολιγουντιανή σταρ έχει την τάση να τα πηγαίνει καλά με ανθρώπους που θεωρούνται «δύσκολοι». Για την Νικόλ Κίντμαν το πιο «δύσκολο είναι το καλύτερο» όπως χαρακτηριστικά λέει. «Δεν έχω την τάση να κρίνω και βλέπω τα πράγματα με συμπάθεια. Με εκείνο που δεν τα πηγαίνω καλά είναι με την μετριότητα, όταν κάποιος δεν προσπαθεί αρκετά να καταφέρει κάτι. Λατρεύω τους ανθρώπους που καταφέρνουν πράγματα και προσπαθούν να επιβιώσουν. Μου αρέσει να εξερευνώ τη ζωή και την πολυπλοκότητα της. Φαντάζομαι για αυτό ταιριάξαμε με την Πάτι» δηλώνει η ηθοποιός.

Την ίδια οπτική έχει και στις ταινίες της. Αν εκλάβει μία ταινία ως «επικίνδυνη» την ελκύει περισσότερο να την κάνει: «Προσπαθώ να μην καταλαμβάνομαι από φόβο. Έτσι επιλέγω τις ταινίες. Αν ποτέ νιώσω ότι κάτι είναι επικίνδυνο και ότι το φοβάμαι, αυτό πιθανόν να με τραβήξει περισσότερο να το κάνω». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ