2012-04-15 15:53:02
Φωτογραφία για Μπαρζανί: «Το Κουρδιστάν δεν θα αργήσει να ενωθεί»
Ο πρόεδρος της αυτονομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε ότι κάποια ημέρα θα παύσει η διαίρεση και θα έρθει η ενότητα του κουρδικού έθνους, όπως έγινε με την Τσεχοσλοβακία (;) και την Γερμανία. «Το κουρδικό έθνος θα ενωθεί και θα έρθει η ώρα της αυτοδιάθεσης, χωρίς τη βία και τα όπλα. Δεν βλέπω γιατί ένα τέτοιο ζήτημα δεν πρέπει να επιλυθεί», είπε.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Βαγδάτης El-Şarkiye, ο μπαρζανι τόνισε ότι οι βαρβαρότητες κατά των Κούρδων συνεχίζονται επί πολλά χρόνια, αλλά δεν θα αργησει η ημέρα κατά την οποία οι Κούρδοι θα ενωθούν.

«Είμαστε ένα έθνος, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί, είμαστε όπως όλα τα άλλα έθνη, οι Πέρσες, οι Άραβες, οι Τούρκοι, και δεν υστερούμε σε τίποτε. Αν και το αραβικό έθνος είναι χωρισμένο σε αρκετές χώρες, το κουρδισταν είναι σε λίγες και δεν επιτρέπεται να είναι διαιρεμένο».

Ο μπαρζανι έθεσε ως παράδειγμα την ένωση της Γερμανίας και της Τσεχοσλοβακίας (;): «Τα έθνη αυτά, μετά από αναγκαστικό διαχωρισμό 40 ετών ενώθηκαν και πάλι. Για το κουρδικό έθνος θα έρθει κάποτε η ημέρα που θα ενωθει και θα κηρύξει την αυτοδιάθεσή του. Δεν βλέπω γιατί το θέμα αυτό πρέπει να γίνει με τη βία και τα όπλα. Περιμένουμε τα καλά νέα. Αλλά δεν μπορώ εγώ να ξέρω αν θα δω την καλή αυτή ημέρα ή θα την ζήσουν τα εγγόνια μου. Είναι όμως μια ελπίδα που θα γίνει γεγονός», είπε στην ιρακινή τηλεόραση ο Μπαρζανί. kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ