2012-04-15 15:52:02
Φωτογραφία για Πώς δεν θα πάρεις κιλά φέτος το Πάσχα
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βλέπεις μπροστά σου κουλουράκια, τσουρέκια, αυγά και αρνάκι σούβλας και να μην απλώνεις χέρι! Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος, διατροφολόγος, συμβουλεύει πώς θα ευχαριστηθείς πασχαλινό φαγητό χωρίς να πάρεις βάρος.

Το κακό ξεκινά πάντα μετά την Ανάσταση. Πριν ακόμα τελειώσει η θεία λειτουργία τσουγκρίζεις ήδη τα κόκκινα αυγά και μυρίζεις τη μαγειρίτσα. Και σαν να μην έφταναν μόνο αυτά, τα τυριά, οι πίτες και το κρασί υπάρχουν άφθονα στο γιορτινό τραπέζι.

Και αν το φαγοπότι τελειώσει με τσουρέκι και κουλουράκια τότε τα πράγματα έχουν ήδη γίνει πολύ σοβαρά και το πρώτο επιπλέον κιλό έχει προστεθεί στο βάρος σου.

Η επόμενη μέρα ξεκινά με ό,τι τελείωσε η προηγούμενη δηλαδή με τσουρέκι και κουλουράκια και συνεχίζει τσιμπολογώντας όλο και κάποια πετσούλα που κρέμεται ξεροψημένη από το αρνάκι. Με κοκορέτσι και τους πρώτους μεζέδες μέχρι να κάτσουμε στο τραπέζι το δεύτερο κιλό είναι πια γεγονός.


Και αφού ήδη είσαι στο τραπέζι, έχοντας σχεδόν χορτάσει από τα προηγούμενα τσιμπολογήματα που κράτησαν πέντε με έξι ώρες, ξεκινάει άλλο φαγοπότι μέχρι τελικής πτώσεως και τότε παίρνεις και το τρίτο κιλάκι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ως συνήθως, έχουν περισσέψει ένα σωρό φαγητά και γλυκά τα οποία επειδή "είναι κρίμα να τα πετάξεις", τα τρως και παίρνεις ένα ακόμα κιλό.

Με μέτρο το τσιμπολόγημα

Και επειδή όλα αυτά τα φαγητά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά και δεν μπορείς να τα αποφύγεις, ακολούθησε καλύτερα τις συμβουλές του διαιτολόγου, διατροφολόγου και μέλους της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή", Ευάγγελου Ζουμπανέα, για να καταφέρεις τουλάχιστον να κρατήσεις το βάρος στο ίδια κιλά που ήταν και πριν το Πάσχα.

"Την Κυριακή του Πάσχα μπορείτε για πρωινό να έχετε ένα κομμάτι τσουρέκι και δύο κουλουράκια με τον καφέ σας και αποφύγετε τα τσιμπολογήματα μέχρι την ώρα που θα είναι έτοιμο το κοκορέτσι ή οι πρώτοι μεζέδες. Υπολογίστε να φάτε μία μερίδα κοκορέτσι περίπου 3 δάχτυλα. Φάτε αργά με μικρές μπουκιές για να το απολαύσετε.

Το μεσημέρι φάτε μία μερίδα αρνί κατά προτίμηση χωρίς πέτσα, ένα κομμάτι πίτα, ένα αυγό. Αποφύγετε το ψωμί και εάν πρόκειται να φάτε κάποιες λιπαρές σάλτσες ή σαλάτες προτιμήστε περισσότερο τη μουστάρδα και το πολύ δύο κουταλιές τζατζίκι ή ρωσική σαλάτα", λέει ο κ. Ζουμπανέας.

Ώρα για αποτοξίνωση

Αφού τελειώσει το φαγοπότι, πιες έναν καφέ χωρίς γάλα, πλύνε τα δόντια σου και δώσε τέλος σε κάθετι φαγώσιμο για αυτή την ημέρα. Άλλωστε το στομάχι σου θα είναι ήδη πολύ βαρύ και χρειάζεται πλέον ξεκούραση αλλά και μία μικρή αποτοξίνωση. Για βραδινόφάε ένα ή δύο φρούτα.

Δευτέρα μετά το Πάσχα

Όσο για την επόμενη μέρα το πρωί ο διατροφολόγος συμβουλεύει:"να φάτε ένα κομμάτι τσουρέκι, δύο κουλουράκια που μπορείτε να έχετε το ίδιο και το απόγευμα αλλά από το μεσημέρι και μετά να έχετε σαλάτα με λίγο κρέας που πιθανώς θα έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα και το βράδυ πάλι μόνο" φρούτα.

Καλό είναι να έχεις στο νου σου ότι κάθε κιλό που θα πάρεις αυτές τις μέρες, θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα δίαιτας για να το χάσεις. Μην αφήνεσαι πολύ στο φαγοπότι λοιπόν. Έρχεται καλοκαίρι...
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ