2012-04-15 20:01:57
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ελληνικά ταλέντα
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ελληνικά ταλέντα 15/4/2012

«Οι ομάδες πρέπει να στηριχθούν σε νέους Έλληνες παίκτες». Όποια συνέντευξη και να ακούσεις ή να διαβάσεις, από κάποιον που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχει μέσα την παραπάνω φράση. Η… στροφή στα ταλέντα του τόπου μας μοιάζει κάτι παραπάνω από επιτακτική και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει δέκα από τα πιο hot ονόματα που ενδεχομένως να απασχολήσουν τις «μεγάλες» ομάδες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Του Χρήστου Οικονόμου

1. Παναγιώτης Βλαχοδήμος:

Είναι αναμφίβολα το hot όνομα της φετινής σεζόν. Με τα «κόλπα» του θύμισε Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο Μαρκόφσκι πέτυχε αρκετά γκολ εκμεταλλευόμενος τις ασίστ του νεαρού άσου. Η τιμή του είναι λίγο «τσουχτερή» αφού είναι, μαζί με τον Μαρσελίνιο, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του. Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει και στο αριστερό.


Συμμ./γκολ: 25/3

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2016

2. Θανάσης Καραγκούνης:

Το ότι ο Ατρόμητος στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες είναι γνωστό. Την φετινή σεζόν πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Ένας από αυτούς, ο Θανάσης Καραγκούνης. Ο νεαρός ακραίος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και βοήθησε την ομάδα του Περιστερίου να κάνει καλά παιχνίδια. Ο Καραγκούνης έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Ατρόμητο, όμως ήδη τα δημοσιεύματα τον φέρνουν σε μεγάλες ομάδες.

Συμμ./γκολ: 19/1

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2013

3. Ανδρέας Σάμαρης:

«Καλά αυτή η κάθετη πάσα του Σάμαρη, δεν υπάρχει πουθενά», λένε όσοι βλέπουν τον Πανιώνιο. Ο νεαρός μέσος «ανάσανε» μετά την πώληση του Κουμορτζί, πήρε θέση στο κέντρο των «κυανέρυθρων και δημιούργησε αρκετά γκολ. Κρατάει την μπάλα, δεν φοβάται να ζητήσει και κυρίως έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Το συμβόλαιό του λήγει το 2014, ενώ και γι’ αυτόν φαίνεται να ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός.

Συμμ./γκολ: 25/0

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2014

4. Δημήτρης Σιόβας:

Είναι κεντρικός αμυντικός. Κάνει θεαματικές ντρίμπλες, χάνει με… αίτηση εναέριες μονομαχίες και δείχνει πως είναι ιδιαίτερα ικανός με την μπάλα στα πόδια. Σταθερός, χωρίς πολλά λάθη, αλλά με λίγες ατέλειες δείχνει ότι μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Συμμ./γκολ: 26/0

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2013

5. Γιάννης Σκόνδρας:

Βλέποντας τον πιστεύεις ότι παίζει πολλά χρόνια στην Σούπερ Λίγκα. Είναι αρχηγός του Ατρόμητου και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ παρά τα 22 χρόνια του. Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, έχει κληθεί στην Εθνική Ανδρών και έχει συμμετοχές με τα μικρά τμήματα. Άλλος ένας παίκτης για τον οποίο έχει ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που πωληθεί ο Βασίλης Τοροσίδης.

Συμμ./γκολ: 22/0

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2013

6. Πέτρος Μάνταλος:

Μοιραία τα φώτα στην ομάδα της Ξάνθης πέφτουν στον Βλαχοδήμο, τον Μαρσελίνιο, τον Βασιλακάκη, όμως εξίσου ταλαντούχος είναι και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο νεαρός άσος αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, μπορεί να δημιουργήσει, ενώ δεν φοβάται να κρατήσει και την μπάλα. Έχει 15 συμμετοχές με την ακριτική ομάδα, ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ. Το κύριο προσόν του όμως, είναι η δημιουργία.

Συμμ./γκολ: 15/1

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2017

7. Δημήτρης Κουρμπέλης:

Έγινε επαγγελματίας πέρσι μετά από εντολή του Παύλου Δερμιτζάκη στον Αστέρα Τρίπολης. Η φυσική του θέση είναι στη μεσαία γραμμή όμως άπαντες τον έμαθαν σαν κεντρικό αμυντικό. Είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, ικανός με την μπάλα στα πόδια, ενώ παρά την έλλειψη παραστάσεων που έχει μπορεί να σταθεί επάξια στο επίπεδο της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι τυχαίο που είναι ο μόνος παίκτης του Αστέρα που έχει καταγωγή από την Αρκαδία. Το όνομά του ήδη έχει γραφτεί για τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας.

Συμμ./γκολ: 14/0

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2017

8. Παναγιώτης Μπάλλας:

Την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ατρόμητου. Στην προετοιμασία έπαιρνε συνεχώς λεπτά συμμετοχής από τον Γιώργο Δώνη, ενώ φέτος μετά το κενό που δημιούργησε η φυγή των Νεμπεγλέρα και Σαρμιέντο, βρήκε την ευκαιρία να χωρέσει στην ενδεκάδα. Ικανός στο transition game, βοηθάει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, ενώ προσφέρει και στο εξαιρετικό passing game του Ατρόμητου. Είναι ταλαντούχος και από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του έδειξε πως δίκαια παίρνει τις ευκαιρίες του, τις οποίες και αξιοποιεί.

Συμμ./γκολ: 13/0

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2014

9. Παύλος Μητρόπουλος:

Στον Ολυμπιακό Βόλου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μετά από όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και ο Παναιτωλικός έσπευσε να τον πάρει. Δεν έκανε και άσχημα. Ο Παύλος Μητρόπουλος είναι από τους πιο ανερχόμενους αμυντικούς μέσους του ελληνικού πρωταθλήματος. Σταματάει να τρέχει μόλις σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής, ενώ σου δίνει την εντύπωση ότι είναι παντού στο γήπεδο. Στα συν του είναι ότι πρέπει να κάνεις… αίτηση για να χάσει παιχνίδι και να μην είναι βασικός.

Συμμ./γκολ: 22/1

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2015

10. Στέλιος Βασιλείου:

Σου έδινε την εντύπωση πως ξεκίνησε το πρωτάθλημά με… τρίτη ταχύτητα. Ο Στέλιος Βασιλείου έκανε εξαιρετική εκκίνηση με τον Λεβαδειακό καταφέρνοντας να πανηγυρίσει γκολ που έδιναν βαθμούς στους «πράσινους». Ο νεαρός επιθετικός είχε πολύ καλή παρουσία, όμως όσο ο καιρός παιρνούσε και ο Στέφανο Ναποελόνι μιλούσε στα δίχτυα ο νεαρός επιθετικός έχανε τη θέση του βασικού. Εξαιρετικός μέσα στο… κουτί δείχνει να μην χαρίζει όταν βρεθεί σε θέση βολής, ενώ πέντε γκολ για έναν παίκτη που πρωτοεμφανίζεται στην Σούπερ Λίγκα δεν είναι και άσχημα.

Συμμ./γκολ: 24/5

Λήξη συμβολαίου: Ιούνιος 2013
www.sport-fm.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η βιρμανική άνοιξη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η βιρμανική άνοιξη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ