2012-04-15 19:58:50
Φωτογραφία για ΕΠΤΑ... ΠΡΩΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 39ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!
Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο φετινός Ολυμπιακός υπερέχει έναντι των αντιπάλων του σε όλα τα επίπεδα και φτάνει δίκαια σε έναν άνετο τίτλο!

Το "katimagiko.gr" παρουσιάζει την στατιστική υπεροχή του Θρύλου και σας την παρουσιάζουμε αναλυτικά:

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά επτά διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες στη φετινή Σούπερ Λίγκα, έχουν στην κορυφή τους το όνομα του Θρύλου. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι η άμυνα υστερεί. Αντιθέτως μάλιστα, όταν μια ομάδα καταφέρνει να έχει στην κατοχή της τη μπάλα και να δημιουργεί συνεχώς επιθέσεις και ευκαιρίες, εκτός από το ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει συμβαίνουν και άλλα δύο πράγματα: αφενός η άμυνα (όχι μόνο οι αμυντικοί αλλά η συνολική λειτουργία) κάνει σωστά και γρήγορα τη δουλειά της για να ξανακερδίσει την κατοχή, αφετέρου μειώνει τις πιθανότητες να δεχθεί γκολ αφού προφανώς ο αντίπαλος δεν μπορεί να επιτεθεί χωρίς τη μπάλα Αναλύοντας λοιπόν κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες στατιστικών, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το πως ο Θρύλος έφτασε σε έναν ακόμη τίτλο
. Ξεκινώντας από τις ατομικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που διαθέτει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά και τους καλύτερους «δημιουργούς». Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και διεκδικείς τίτλους, προφανώς οι δύο συγκεκριμένες κατηγορίες είναι καλός… σύμμαχος στην πορεία προς τον τίτλο. Κέβιν Μιραλάς με 19 γκολ, Αριέλ Ιμπαγάσα με 7 ασίστ και Τζαμέλ Αμπντούν με 6, είναι αυτοί που οδηγούν την κούρσα στις δύο κατηγορίες.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τα ομαδικά στατιστικά, η διαφορά του Θρύλου από τους αντιπάλους του είναι μεγάλη…

• Καλύτερη επίθεση με 62 γκολ. Ακολουθεί ο ΠΑΟ με 14 λιγότερα.

• Περισσότερες τελικές προσπάθειες με 403. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 322.

• Πιο αποτελεσματική επίθεση με 1 γκολ κάθε 6,5 τελικές προσπάθειες.

• Περισσότερες ασίστ με 39. Δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 15 λιγότερες.

• Πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα με 308/939. Δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 182/691.

Από αυτά τα απλά στοιχεία, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι μια άκρως αποτελεσματική ομάδα που δεν σκοράρει μόνο χάρη στις επιθετικές εμπνεύσεις των παικτών της αλλά επειδή έχει μάθει να επιτίθεται σωστά σαν σύνολο.

Παράλληλα, παρότι είναι η πιο επιθετική ομάδα και με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, ο Ολυμπιακός είναι μόλις 13ος στα λάθη. Ο… υποτιθέμενος αντίπαλος του για τον τίτλο, ΠΑΟ, βρίσκεται 5ος στη λίστα με τα περισσότερα λάθη και μάλιστα με μόλις 39 λιγότερα από τον δεύτερο της λίστας ΟΦΗ.

Συν τοις άλλοις, κάτι που αξίζει να αναφερθεί, είναι ότι ο Θρύλος βρίσκεται την 3η θέση της λίστας με τα πέναλτι με 4/5 πίσω από ΠΑΟ με 5/6 και ΠΑΟΚ με 6/7. Επιπλέον, η πιο επιθετική ομάδα της Σούπερ Λίγκας και αυτή με την μεγαλύτερη κατοχή μπαλας, δεν βρίσκεται παρά μόλις στην 9η θέση των κερδισμένων φάουλ με 451. Βεβαίως, για τις συγκεκριμένες δύο τελευταίες κατηγορίες οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο πέρα από το να κερδίσουν τον αντίπαλο είτε παίζει με 11 είτε με… 14. Και όπως φάνηκε φέτος, το έκαναν και αυτό με χαρακτηριστική άνεση! olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ