2014-01-03 10:07:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Η κάμερα έπιασε τους ληστές με τα καλάσνικοφ της Veso Mare
Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος για το πρωτοφανές γεγονός της ανατριχιαστικής περιφοράς ληστών με όπλα, ανάμεσα σε παιδιά, χρονιάρες μέρες, στην κοσμοσύχναστη ζώνη της Veso Mare.

Φαίνεται ότι η συνέχεια του θρίλερ αυτή τη φορά είναι... με τους καλούς: Υπάρχει οπτικό υλικό, που μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη της σπείρας των θρασύτατων κακοποιών.

Καρέ-καρέ παρακολουθούν το βίντεο από τις εγκαταστάσεις της «Βέσο Μάρε» οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αναζητώντας τους ληστές που επεδίωξαν τη Δευτέρα να κτυπήσουν τη χρηματαποστολή του πολυκαταστήματος «Τζάμπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στο οπτικό υλικό φαίνεται να έχουν καταγραφεί δύο άτομα να φορούν κουκούλες και να έχουν στην κατοχή τους καλάσνικοφ, τα οποία προσπάθησαν να κρύψουν με τα χέρια τους. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ληστής είχε τυλίξει με ταινία το αυτόματο όπλο.


«Είχαν τις κάννες των όπλων στραμμένες στο έδαφος και με γρήγορες κινήσεις κινούνταν στον χώρο. Θεώρησαν ότι θα είχαν ολοκληρώσει τη ληστεία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, το πολύ ένα λεπτό. Εχασαν όμως χρόνο, καθώς ο υπάλληλος της χρηματαποστολής καθυστέρησε σημαντικά» αναφέρει στην «Π» αστυνομική πηγή με γνώση των στοιχείων της υπόθεσης.

Στο βίντεο οι ληστές εμφανίζονται να κινούνται με γρήγορες κινήσεις και να πλησιάζουν προς την είσοδο του πολυκαταστήματος αναζητώντας τον υπάλληλο της χρηματαποστολής.

Σε κοντινή απόσταση, μάλιστα, βρίσκεται παιδική χαρά που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από γονείς και παιδιά. Και μόνο το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αγανάκτηση και ανησυχία στη πόλη, με κοινή επωδό το «τι άλλο θα δούμε» Η σπασμωδική συμπεριφορά των ληστών οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιπόλαιους δράστες, που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να εισβάλουν σε ένα πολυσύχναστο σημείο.

Από τον σωματότυπο των ληστών και άλλα στοιχεία δεν έχουν προκύψει ουσιαστικά συμπεράσματα ως προς την σύνθεση της ομάδας. Διερευνούνται επίσης οι κινήσεις των οχημάτων κοντά στη «Βέσο Μάρε» εκείνη την ώρα καθώς επίσης και πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή.

Ο υπάλληλος της χρηματαποστολής άργησε να μεταφέρει τα χρήματα, με αποτέλεσμα οι ληστές να χάσουν σημαντικό χρόνο. Ανέμενε την καταμέτρηση των κερμάτων για να παραλάβει στη συνέχεια τις δεσμίδες των ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν οι ληστές διέθεταν και συνεργό στο εσωτερικό του καταστήματος που ενδεχομένως να τους ειδοποίησε για τις κινήσεις του υπαλλήλου της χρηματαποστολής, που όμως καθυστέρησε να μεταφέρει τα χρήματα.

Ενδεχομένως οι ληστές να επιδιώξουν κτύπημα σε άλλο κατάστημα και γι' αυτό τον λόγο έχει αλλάξει ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ και έχουν επαναπροσδιοριστεί τα σημεία φύλαξης την τελευταία εβδομάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ