2014-01-09 22:54:45
Φωτογραφία για Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοκομοτίβ Κούμπαν 85-75
Το 2/2 έκανε στο Top-16 η Μακάμπι, καθώς "λύγισε" (85-75) τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στην "καυτή" Nokia Arena. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ηταν ματς με φαβορί και αουτσάιντερ. Η μεν Μακάμπι προερχόταν από εκτός έδρας νίκη, η δε Λοκομοτίβ από εντός έδρας ήττα. Στο τέλος της βραδιάς, πάντως, κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η οποία είχε στη σύνθεσή της τον κορυφαίο παίκτη του παρκέ.

Ο αγώνας

Ο Σχορτσανίτης δεν ξεκίνησε απλά καλά. Ήταν σαρωτικός στην κυριολεξία, καθώς σκόραρε τους 11 από τους πρώτους 12 πόντους της Μακάμπι για το 12-7, πριν αποχωρήσει για να πάρει ανάσες. Οι Χίκμαν-Σμιθ πήραν τη σκυτάλη, η περιφερειακή γραμμή ανέβασε στροφές, το ίδιο όμως και η ομάδα του Πασούτιν που ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο "Μπιγκ Σόφο" επέστρεψε για να κάνει το 19-16, η πρώτη περίοδος έκλεισε όμως στο 21-21 με την Λοκομοτίβ να αντέχει.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά όταν οι "κοντοί" βρήκαν το χέρι τους και μαζί στόχο από την περιφέρεια. Οι Ινκγλς-Ράις έκαναν το 33-26, πριν ο Σμιθ βάλει καλάθι για το 38-30. Οι Ρώσοι έχασαν τον ρυθμό και την καλή τους ψυχολογία, δεν κατάφεραν να μείνουν πολύ κοντά και ήταν και κάπως τυχεροί που πήγαν στα αποδυτήρια με ντεζαβαντάζ επτά πόντων (45-38).


Η Λοκομοτίβ με ένα επί μέρους 1-7 μείωσε στον πόντο (46-45) στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ο Σχορτσανίτης βγήκε ξανά μπροστά και με δυο καλάθια κράτησε όρθια την ομάδα του. Το ματς έγινε, πάντως, σκληρό ντέρμπι, με τον Καλνιέτις να συνεχίζει να κάνει ζημιά στους Ισραηλινούς (54-53), τον Μπράουν να βάζει μπροστά την ομάδα του (54-55), τον Πνίνι να απαντάει με τετράποντο για το 58-55 και να βάζει άλλο ένα τρίποντο για το 61-58. Το ματς άνοιξε, η τρίτη περίοδος έκλεισε στο καλάθι (64-62) και όλοι περίμεναν σπουδαία τέταρτη περίοδο.

Ο Σχορτσιανίτης συνέχισε να παίρνει προσπάθειες, ο Μπλου έβαλε τρίποντο για να δώσει ανάσες στη Μακάμπι (72-66), ο Ντέβιν Σμιθ πέτυχε άλλο ένα μεγάλο σουτ για το 77-68 πέντε λεπτά πριν το τέλος και κάπως έτσι το παιχνίδι άρχισε να ξεκαθαρίζει. Όταν, μάλιστα, η διαφορά έφτασε στους 11 )81-68), το κοινό "μπήκε" στο ματς και έστησε ένα μικρό πάρτι στη Nokia Arena. Το τελικό 85-75 ήταν απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των δυο "μονομάχων", αν και οι Ρώσοι θα πρέπει να προβληματιστούν από την κάκιστη εμφάνισή τους στην τέταρτη περίοδο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επεισόδια στο Καυτανζόγλειο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επεισόδια στο Καυτανζόγλειο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ