2012-04-16 15:19:02
Φωτογραφία για Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στην Πάτρα
Την εξάρθρωση σπείρας, η οποία τους τελευταίους εννέα μήνες διέπραττε διαρρήξεις οικιών κατ' εξακολούθηση στην πόλη... της Πάτρας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Εξιχνιάστηκαν δέκα διαρρήξεις σε οικίες, ενώ όπως διαπιστώθηκε, τα κλοπιμαία προωθούνταν σε ενεχυροδανειστήριο 39χρονης στην Πάτρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ήδη δύο Ελληνες, ηλικίας 42 και 18 ετών. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, καθώς επίσης άλλων τριών ατόμων (δυο άνδρες και μια γυναίκα) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 6ης Απριλίου οι δυο συλληφθέντες εισηλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγεια οικία 20χρονης ημεδαπής, απ' όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή, κατάφεραν όμως να εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα το όχημα των δραστών και να τους συλλάβουν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τόσο τα τιμαλφή όσο και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ που είχαν αφαιρέσει.


Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε, προέκυψε ότι ο 18χρονος συλληφθείς μαζί με άλλους δύο τουλάχιστον ημεδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία τους τελευταίους εννέα μήνες διέπραττε διαρρήξεις οικιών κατ΄ εξακολούθηση στην πόλη της Πάτρας. Στη συνέχεια μεταπωλούσαν όλα τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο 39χρονης Ελληνίδας στην Πάτρα.

Από την αστυνομική προανάκριση που συνεχίζεται, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών στις περιοχές Τέρψη, Αγίου Ιωάννη Πρατσικα, Ψαχου, Αγία Τριάδα και Προσφυγικά. Το συνολικό οικονομικό όφελος που απεκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
« Έ’εις ξιφύγ’…»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
« Έ’εις ξιφύγ’…»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ