2012-04-17 01:53:43
Φωτογραφία για Μειώνεται η ψαλίδα Ομπάμα - Ρόμνεϊ
Το προβάδισμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ μειώθηκε στις 4 εκατοστιαίες μονάδες από τις 11 πριν από... ένα μήνα, αφού ο Ρόμνεϊ κατέστη ο πιθανότερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Τον Ομπάμα υποστήριξε το 47% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην έρευνα, που έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την 12η ως την 15η Απριλίου, έναντι ενός 43% που τάχθηκε υπέρ του Ρόμνεϊ. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την 8η ως την 11η Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνεϊ 41%.

Ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον Ομπάμα ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου είναι ότι το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αξιολόγησε ως το πιο σημαντικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία αυτό των θέσεων εργασίας και της οικονομίας, με το 45% να αξιολογεί ως καλύτερες τις ικανότητες του Ρόμνεϊ στον τομέα αυτό, έναντι ενός 43% που αξιολογεί τον Ομπάμα ως ικανότερο στα θέματα αυτά.


"Η θητεία του Ομπάμα σημαδεύτηκε από μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την οικονομία. Οι πολίτες του επιρρίπτουν μέρος της ευθύνης κι αυτό πρόκειται να κάνει την εκστρατεία ανταγωνιστική", σχολίασε ο Κρις Τζάκσον, διευθυντής έρευνας στην Ipsos.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 ο Ομπάμα θεωρείτο καλύτερος από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Τζον Μακέιν στο πεδίο των θέσεων εργασίας και της οικονομίας με 52% έναντι 40% και ο Δημοκρατικός πολιτικός κέρδισε τις εκλογές. Η δημοτικότητα του Ομπάμα παραμένει σταθερή, με το ίδιο ποσοστό, το 49%, να εγκρίνει και να αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του στην προεδρία.

Οι εν ενεργεία πρόεδροι θεωρείται ότι έχουν καλές πιθανότητες να επανεκλεγούν εάν το ποσοστό της δημοτικότητάς τους παραμένει γύρω στο 45% πριν την ημέρα των εκλογών, επισήμανε ο Τζάκσον. Η τηλεφωνική έρευνα έγινε σε 1.044 ενήλικους, περιλαμβανομένων 891 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εκ των οποίων οι 304 δήλωσαν Δημοκρατικοί, 235 Ρεπουμπλικάνοι και 302 ανεξάρτητοι.
protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ