2012-04-17 01:39:04
Φωτογραφία για Πασχαλινές Παραδόσεις
Ναι, ναι ξέρω. Πολλοί είστε από χωριό και ο καθένας έχει τις δικές του. Αλλά από όλες τις άκρες της Ελλάδας, έχετε όλοι μια κοινή παράδοση. Και δεν λέω για τα κόκκινα αυγά.

Είναι η πασχαλινή παράδοση των ΜΜΕ.

Αγαπητά κανάλια, εφημερίδες κλπ,

Φτάνει πια.

σταματήστε να βγάζετε το πρόγραμμα και τις ειδήσεις του Πάσχα με ''playlist''.

Αν ο Τζεφιρέλι έπαιρνε 10 ευρώ για κάθε επεισόδιο του Ιησού από τη Ναζαρέτ τόσα χρόνια θα είχε αγοράσει τον ΑΝΤ1. Και το ΒΒC και το CNN.

Ομοίως για ταινίες όπως Κλεοπάτρα, Βαραβάς, Μωυσής, Μωυσής σε κινούμενα σχέδια, Μωυσής σε κουκλοθέατρο, Μωυσής σε θέατρο σκιών.

Μιλάω εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που βλέπουν ή έβλεπαν τηλεόραση κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Ως παιδί μισούσα αυτή την τηλεοπτική περίοδο απλώς γιατί μπροστά στις ταινίες των Χριστουγέννων, το Πάσχα προτιμούσα να κοιτάζω το πλυντήριο. Μήπως και συμβεί εκεί κάτι συγκλονιστικό. Και για να ξεκαθαρίσω, οι ωραίες ταινίες για τα παιδιά επιτρέπεται να περιέχουν μόνο έναν Άγιο. Τον Άγιο Βασίλη. Όχι ανθρωποθυσίες και μαστιγώματα 10 η ώρα το πρωί και 6 το απόγευμα. Και όποια ταινία κι αν βάζετε τέτοιες ώρες σε περίοδο διακοπών είναι σαν να την θεωρείτε παιδική.


Και αν μου επιτρέπουν οι συνταξιούχοι, νομίζω ζήσαν και τις πρεμιέρες της Ελίζαμπεθ Τέιλορ να κάνει την βασίλισσα του Νείλου. Νομίζω στις 47 προβολές το έχουν πια εμπεδώσει το παραμύθι.

Αγαπητοί ρεπόρτερ ή όπως αλλιώς θέλετε να αποκαλείστε,

Φαντάζομαι το συναίσθημα περηφάνιας που αισθάνεστε όταν βλέπετε τον νεότερο κατά 10 χρόνια εαυτό σας να κάνει ρεπορτάζ με τίτλο

-πετάει πετάει ο οβελίας, για άλλη μια φορά στα ύψη οι τιμές των αρνιών

-κατά πλήθη συρρέουν οι πιστοί στις εκκλησίες για τον εορτασμό της Ανάστασης

-βεγγαλικά: έθιμο ή καθαρός κίνδυνος

-απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, με βασιλικές τιμές η παραλαβή του Αγίου φωτός

-γιόρτασε η Ελλάδα το Πάσχα για άλλη μια φορά...και μετά πλάνα από Κέρκυρα και στάμνες, από ένα χωριό που κάνουν πόλεμο με βεγγαλικά, από ένα άλλο χωρίο που στριφογυρνάνε με τα βεγγαλικά στα χέρια

-τροχαία ατυχήματα την μέρα της Ανάστασης

-συμφόρηση στους δρόμους την Δευτέρα του Πάσχα

Λίγη πρωτοτυπία επιτέλους !

Ναι, κάθε χρόνο ο οβελίας πετάει, ναι φταίει η οικονομία μας που είναι χάλια χρόνια τώρα, δεν περίμενε το μνημόνιο μόνο. Ναι, τα βεγγαλικά είναι η καγκουριά που εφευρέθηκε πριν κυκλοφορήσουν τα νέον κάτω από τα φτιαγμένα αυτοκίνητα. Δεν θέλω καμία βασιλική τιμή στην άφιξη του Αγίου Φωτός. Θέλω ασφάλεια στην άφιξη μου στην σχολή μου και στο σπίτι μου. Ναι, στην Κέρκυρα πετάνε κάαααθε χρόνο στάμνες, το μόνο θετικό είναι ότι φέτος μπορεί και να γλιτώσαμε τον Βοσκόπουλο. Δεν ξέρω, ελπίζω. Πάντως μην παραξενευτείτε άμα τον δείτε στα πλάνα. Επίσηs ‚ μην παραξενευτείτε αν είναι και με την προηγούμενη σύζυγο. Ναι, οι Ελληνάρες τρώνε, πίνουνε και μετά οδηγούν. Ναι, κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσουν και σπίτια τους οι άνθρωποι, προφανώς και θα υπάρχει συμφόρηση.

Ευτυχώς έχουμε και τα ψηφοδέλτια να δούμε κανένα καινούριο ρεπορτάζ.

Τι;

Κι αυτά πάλι τους ίδιους έχουν;

ilectras.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ