2014-01-20 12:59:06
Φωτογραφία για Στον αέρα ο θεσμός της ελάχιστης σύνταξης
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί μια από τις βασικές μεταρρυθμίσεις του πρώτου μνημονίου, το 2010. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τίθεται εν αμφιβόλλω αν τελικώς θα προχωρήσει η θεσμοθέτηση της βασικήςκατώτερης σύνταξης των 360 ευρώ, που είχαν θεσμοθετήσει επί υπουργίας Γιάννη Λοβέρδου στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με εκείνο το μέτρο, ουσιαστικά, υιοθετούνταν εμμέσως ο θεσμός της μερικής κεφαλαιοποίησης και στην χώρα μας, ως προς το συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς:

Πάνω στα 360 ευρώ θα υπολογίζονταν τα έτη ασφάλισης του καθενός, το είδος των ενσήμων του και μια σειρά από άλλους παράγοντες, προκειμένου να προκύψει το τελικό ύψος της σύνταξης που θα δοθεί. Από την άλλη πλευρά, τα 360 ευρώ θα διασφαλίζονταν και για αυτούς ακόμα που δεν θα έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, για διάφορους λόγους, καθώς, οι οικονομίες που θα γίνονταν για τα Ταμεία, κατ' αυτόν τον τρόπο, θα ήταν τόσο σημαντικές, που θα τους επέτρεπαν να κάνουν αυτή τη χορήγηση.

Το νέο μέτρο θα πρέπει να ισχύσει από την 1/1/2015, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για το μέτρο, αλλά και για την βιωσιμότητα των Ταμείων...
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ