2012-04-17 14:28:02
Φωτογραφία για Τρελό πάρτι είχαν στήσει οι υπάλληλοι του ΙΚΑ σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου
Τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων αλλά και επιδομάτων σε δικαιούχους «μαϊμού» αφορά κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα των Πατησίων και βαρύνει έξι ή επτά υπαλλήλους. Το κύκλωμα εντοπίσθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και στηρίχθηκε στα αποτελέσματα του συστήματος ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων (Risk Analysis) που εφαρμόζει το Ίδρυμα από τον περασμένο Νοέμβριο. Το συγκεκριμένο σύστημα εντοπίζει επιλήψιμες ακόμη και ασυνήθιστες συναλλαγές.

Στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας με την παράνομη χορήγηση επιδομάτων που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, η έρευνα ξεκίνησε όταν το σύστημα «βρήκε» ασφαλισμένη που είχε λάβει επίδομα τοκετού τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται ανώτατες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη του ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ και στην περίπτωση των Πατησίων τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν γυναίκες υπάλληλοι του Ιδρύματος, που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα.

Τα στελέχη του ΙΚΑ αρνούνται να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες χαρακτηρίζουν «άκρως απόρρητες».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα υποκαταστήματα της Αττικής της Μακεδονίας και της Κρήτης, όπου εντοπίζονται «ασυνήθιστες» συναλλαγές. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ