2014-01-31 16:40:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Κορύνες στην πόλη - Πού, πότε και γιατί
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιστρέψουν οι κορύνες στην Αγίου Ανδρέου ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του κυκλοφοριακού μέτρου και σε άλλους δρόμους. «Δεν λύνει μόνο, αλλά και δημιουργεί προβλήματα το μέτρο» λέει στην «Πελοπόννησο» ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης, αναφερόμενος κυρίως στα ζητήματα ασφαλείας που ανακύπτουν.

Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι η τοποθέτηση κορυνών «δεν είναι για παντού». Για παράδειγμα, διαφωνεί να τοποθετηθούν κορύνες στην Ερμού, έναν κατεξοχήν εμπορικό δρόμο, που είναι συχνή η φορτοεκφόρτωση.

Δεν απορρίπτει όμως τη συζήτηση για να εφαρμοστεί το μέτρο στη λεωφόρο Γούναρη και την οδό Ακρωτηρίου. Η επέκταση του μέτρου των κορυνών στους δύο οδικούς άξονες είχε εγκριθεί οριακά -με ψήφους 7 έναντι 5- από την πρώην Επιτροπή Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Κυκλοφοριακής Ρύθμισης (σημερινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), τον Νοέμβριο του 2009. Δεν προχώρησε όμως η εφαρμογή του από τότε μέχρι σήμερα. Σημειωτέον, το ευνοεί η Αστυνομία, η οποία είχε αγνοηθεί στις σχετικές της συστάσεις.


Ο Β. Λοτσάρης υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση κορυνών, ειδικά σε μονόδρομους, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από επιστημονική τεκμηρίωση. Το μέλος της Δημοτικής Αρχής θεωρεί ότι μέτρα όπως το συγκεκριμένο, αλλά και η επέκτασή τους σε άλλους δρόμους, πρέπει να εξετάζονται καθημερινά και να βελτιώνονται, να αναθεωρούνται κ.ο.κ.

Μια άλλη παράμετρος, την οποία μας εκμυστηρεύτηκαν μέλη του τεχνικού κόσμου, είναι ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν επιφυλάξεις να υπογράψουν για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς ένα ατύχημα π.χ. δικυκλιστή μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με τον νόμο.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις κορύνες στην Αγίου Ανδρέου θα σταλεί για έγκριση νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων, και στη συνέχεια θα είναι δυνατή η εφαρμογή της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ - Αναδημοσίευση από εφημερίδα Πελοπόννησο
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ