2014-02-05 18:49:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σπαθαράκη – Ήταν όλοι εκεί - Δείτε φωτο
«Ο Γιώργος Σπαθαράκης μπόλιασε την Κρητική λεβεντιά του με την Πατρινή ευγένεια, αγάπησε τους Πατρινούς και αγαπήθηκε από αυτούς».

Με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε στον εκλιπόντα δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Γεγονότα, Γιώργο Σπαθαράκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην νεκρώσιμο ακολουθία που εψάλη στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στις 3.30 σήμερα το απόγευμα.

Πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί εκπρόσωποι φορέων από όλους τους κλάδους αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Σπαθαράκη, τον αλλοτινό φοιτητή στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από το Ηράκλειο της Κρήτης που έμελλε να αγαπήσει και να αφοσιωθεί στο επάγγελμα και λειτούργημα της δημοσιογραφίας όπου και διακρίθηκε και άφησε την σφραγίδα και παρακαταθήκη του για τριάντα χρόνια.

Πάνω στο φέρετρο του Γιώργου Σπαθαράκη υπήρχε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Γεγονότα», το δημιούργημα του, για το οποίο και ήταν περήφανος, με τον τίτλο «Έφυγε η ψυχή των Γεγονότων, φτωχότερη από σήμερα η Πατρινή δημοσιογραφία» καθώς και ο φάκελος με το σήμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων.


Συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια ήσαν πολλοί συνάδελφοι του, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν θητεύσει κοντά του και συνεργαστεί.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών (ΤΕΑΣ) Θανάσης Μπαμπανέβας στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, αναφέρθηκε στην πορεία και τα ιδανικά και τις αξίες του Γιώργου Σπαθαράκη, αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και οι λαικές κατακτήσεις για τις οποίες και πάλεψε στη ζωή του.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια σε κατευοδώνει στο ύστατο ταξίδι σου στην Αχερουσία όπου θα σταθείς μπροστά στην αιωνιότητα. Φεύγεις μέσα σε μία ζοφερή και ιδιαίτερα επώδυνη στιγμή για την χώρα. Ήσουν αυθεντικός, δεν χαριζόσουν σε κανένα, είχες την γνώμη σου. Δεν ήσουν των ιλουστρασιόν εντύπων, δεν είχες κότερα, βίλες και off shore. Είχες τις αξίες της σοσιαλιστικής δημοκρατίας και αφουγκραζόσουν την κοινωνία.

Είχες ήθος, ακεραιότητα χαρακτήρα και αυτοκυριαρχία όταν η αδρεναλίνη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος χτυπούσε κόκκινο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαμπανέβας που δεν παρέλειψε στον μεστό και φορτσμένο συγκινησιακά λόγο του να αναφερθεί και στην σημερινή κατάσταση με «τα κίβδηλα ανθρωπάκια που οδήγησαν σε αδιέξοδο τρεις ολόκληρες γενιές της αντίστασης, της μεταπολίτευσης και τους σημερινούς νέους. Τίποτε όμως δεν χάθηκε κι όπως έλεγε και ο Γιώργος Σπαθαράκης, ο αγώνας συνεχίζεται»!

Επικήδειο εκφώνησε και ο καλός φίλος του εκλιπόντα, ο δικηγόρος κ. Παπαναστασόπουλος που με λόγια από καρδιάς ανέφερε ότι από τον Γιώργο Σπαθαράκη ο ίδιος άντλησε και πήρε την νηφαλιότητα του, την αστείρευτη αισιοδοξία και το κουράγιο του.

«Καθένας σκέφτεται “σιγά μην σώσω τον κόσμο εγώ και κάθεται στον καναπέ του”, ο Γιώργος Σπαθαράκης όμως ήταν της φιλοσοφίας του σπουδαίου συντοπίτη του, του Κρητικού Νίκου Καζαντάζκη που έλεγε “εσύ θα σώσεις τον κόσμο κι αν δεν σωθεί, εσύ θα φταις”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετέφερε και τα συλλυπητήρια του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και ανέγνωσε γραπτό μήνυμα του.

«Ενώνουμε νοερώς τις προσευχές μας από την μεγαλόνησο Κρήτη να αναπαύσει την ψυχή του Γεωργίου Σπαθαράκη, ενός ανθρώπου που αντιμετώπισε με τόλμη τις δυσκολίες της ζωής, ενός πολύτιμου, ευγενή και καθαρού ανθρώπου», ανέφερε το μήνυμα του κ.κ. Ειρηναίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εκλιπών και η οικογένεια του συνδεόταν με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης καθώς ο αδελφός του, Μιχάλης Σπαθαράκης είναι συνεργάτης της Αρχιεπισκοπής.

Ο Γιώργος Σπαθαράκης έσβησε χθες 4 Φεβρουαρίου 2014 τα ξημερώματα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο. Η ταφή του έγινε στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Ανείπωτη ήταν η θλίψη για την αγαπημένη του σύζυγο, σύντροφο και συμπαραστάτρια στην ζωή και τους αγώνες τους, την συνάδελφο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Πάτρας και τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αγγελική Ανυφαντή αλλά και την μητέρα του Μαρία.

Αναφορά έγινε και σε μία ακόμα πτυχή του δραστήριου και ανήσυχου Γιώργου Σπαθαράκη, στο εστιατόριο που είχε ανοίξει με τη σύζυγο του Αγγελική όπου είχαν ενώσει γεύσεις από το Ηράκλειο και την Πάτρα, τον περίφημο «Ντάκο» στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου που είχε εξελιχθεί σε δημοσιογραφικό στέκι και όχι μόνο.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ-Thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ