2012-04-18 04:41:05
Φωτογραφία για Μπράιβικ: Θα το ξαναέκανα
"Οι επιθέσεις της 22ας Ιουλίου ήσαν προληπτικές για να υπερασπιστώ όλους τους πολίτες νορβηγικής καταγωγής. Ενήργησα ευρισκόμενος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης... στο όνομα του λαού μου, του πολιτισμού και της χώρας μου. Ζητώ λοιπόν την αθώωσή μου", δήλωσε σήμερα ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ , στη διάρκεια της κατάθεσής του που διήρκεσε μια ώρα.

Ο Μπράιβικ άρχισε την κατάθεση του λέγοντας ότι είναι υπερήφανος για τις πράξεις του, έδρασε εκ μέρους των εθνικιστών της Νορβηγίας και της Ευρώπης και έκανε «την πιο θεαματική επιχείρηση» που θα μπορούσε να κάνει ένας μαχητικός εθνικιστής .

Ο Μπράιβικ, ο οποίος δικάζεται για το φόνο 77 ανθρώπων πέρυσι στη Νορβηγία, εμφανίστηκε και πάλι αμετανόητος και , ως τέρας ψυχραιμίας, δήλωσε ότι τα παιδιά που σκότωσε δεν ήσαν "αθώα" αλλά "πολιτικοί ακτιβιστές που προωθούσαν την πολυπολιτισμικότητα". Γιαυτό θα ξαναέκανε τις ίδιες επιθέσεις χωρίς να τον φοβίζει οποιαδήποτε ποινή καθώς, το να τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή ή να πεθάνει για το λαό του είναι "ύψιστη τιμή".


Η απολογία του απαγορεύτηκε να μεταδοθεί ζωντανά καθώς πολλά από τα λόγια του θα ενοχλούσαν τους πολίτες της χώρας. "Η φυλακή δε με τρομάζει. Γεννήθηκα σε μια φυλακή στην οποία δεν μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου. Αυτή η φυλακή είναι η Νορβηγία", είπε χαρακτηριστικά ο Μπράιβικ.

Για άλλη μια φορά, ο κατηγορούμενος εξέφρασε τις εθνικιστικές του απόψεις και καταλόγισε στους μουσουλμάνους μετανάστες βιασμούς και επιθέσεις σε βάρος ανδρών και γυναικών στη Νορβηγία. "Ποτάμια αίματος που έχουν προκαλέσει οι μουσουλμάνοι κυλούν σήμερα σε ευρωπαϊκές πόλεις", είπε, αναφερόμενος στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και κυρίως την Τουλούζη.

Παρόλα αυτά, ο δεξιός εξτρεμιστής έπλεξε το εγκώμιο της Αλ Κάιντα λέγοντας ότι οι υπερεθνικιστές στην Ευρώπη θα πρέπει να διδαχθούν από το μουσουλμανικό τρομοκρατικό δίκτυο , το οποίο περιέγραψε ως την πιο επιτυχημένη μαχητική οργάνωση στον κόσμο. "Οι μαχητικοί εθνικιστές στην Ευρώπη έχουν πολλά να διδαχθούν απ' αυτούς. Ο αγώνας της αντίστασης ήταν ως τώρα άθλιος", δήλωσε ο Μπράιβικ στο δικαστήριο. "Ενεργούμε όχι από κακία, αλλά για να σώσουμε τα έθνη μας, τις εθνοτικές ομάδες μας και τον πολιτισμό μας".

Ο Μπράιβικ προσήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσει, κατά την δεύτερη ημέρα της δίκης του, απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.

Τη Δευτέρα, ο 33χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, αλλά δήλωσε αθώος ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα.

Στη Νορβηγία δεν ισχύει η εσχάτη των ποινών γιαυτό και ο Μπράιβικ, σε περίπτωση θα δικαστεί ως «έχοντας σώας τας φρένας» , θα αντιμετωπίσει την ποινή των 21 ετών κάθειρξης με δυνατότητα παράτασης της ποινής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ