2014-02-07 20:00:42
Φωτογραφία για Το εβδομαδιαίο παρασκηνιακό κους κους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

            Στα πεταχτά

                            Και σκόρπια

·   Απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες που θα καταγραφούν στις εκλογές του Μαΐου, θα έχει ο σεισμός που έπληξε την Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι μέσα στην απόγνωσή τους από τις καταστροφές του εγκέλαδου επιρρίπτουν ευθύνες στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, και στην δημοτικά αρχή για παντελή έλλειψη συντονισμού. 

      Οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν πως, πέραν των όποιων εκλογικών επιπτώσεων στους νυν εκλεγμένους, θα βρουν πρόσφορο έδαφος εκείνοι που προπαγανδίζουν την διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη διοικητική προσάρτηση της Κέρκυρας στην Ήπειρο και των υπολοίπων νησιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  


·       Θύελλα πολιτική ξέσπασε για τον Θόδωρο Καρυπίδη που έχρισε υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καρυπίδης εγκαλείται πολιτικά γιατί ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Flash TV που λειτουργεί στην Κοζάνη είχε καλέσει σε εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη. Με αφορμή την τηλεοπτική συζήτηση πολλοί προσάπτουν στον κ. Καρυπίδη φιλοχρυσαυγήτικες τάσεις. Αυτήν, την όντως υπερβολική αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, την «σηκώνει» πολιτικά η επικοινωνιακή ( προπαγανδιστική ) πολιτική της κυβέρνησης η οποία, - δικαίως είναι η αλήθεια - , τρέμει στο ενδεχόμενο στο δεύτερο γύρο των εκλογών να προστρέξουν δεξιοί ψηφοφόροι στην κάλπη υπέρ του Θόδωρου Καρυπίδη. Το ενδεχόμενο ενισχύεται έτι περαιτέρω κι από τις φήμες που φέρουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί στενή κοινωνική σχέση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

·       Φυσικά, οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν τα μέγιστα την πολιτική. Εκτός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που η πολιτική καταγωγή κι οι κοινωνικές σχέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Καρυπίδη, δημιουργούν πρόβλημα, παρόμοια εκρηκτική κατάσταση υπάρχει και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η υποψηφιότητα του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου στην εν λόγω Περιφέρεια είχε συζητηθεί και στο επιτελείο των ΑΝΕΛ αλλά πρόφτασε η απόφαση της Κουμουνδούρου. Μάλιστα η ευρεία κοινωνική απήχηση του δημάρχου Λειψών απέτρεψε την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, Μίκα Ιατρίδου, να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης όπως είχε δημοσίως δηλώσει.!

·       Στο Δήμο Γλυφάδας Αττικής όλοι δουλεύουν για την γαλανομάτα. Η Αθηνά Γλυνού που αγωνίζεται επί 2 τετραετίες να γίνει δήμαρχος ως ανεξάρτητη δείχνει να συνασπίζει πρώην κορυφαία στελέχη από την παράταξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Θοδωρόπουλου αλλά κι από την παράταξη του νυν δημάρχου, Κώστα Κόκκορη. Ο πρώην δήμαρχος, Στέλιος Λανδράκης δηλώνει ότι αποσύρεται και δεν θα εκτεθεί δημόσια υπέρ του κ. Κόκκορη. Η κομματική υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανικολάου κάπου τον κάμπτει.  Ταυτόχρονα  γνωστός νομικός, Παύλος Σαράκης, θέτει υποψηφιότητα με την παράταξη του γιατρού Στέλιου Δίβαρη προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη δυναμική με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ως υπερασπιστής των φυλακισμένων στελεχών της. Η πολυδιάσπαση των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών δυνάμεων μάλλον βγάζει δήμαρχο την ανεξάρτητη Αθηνά ή τον ΣΥΡΙΖαίο, Γιώργο Καστάνη .!

·       Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Παύλος Μιχαηλίδης, θα είναι η πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών που θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

·       Πως ένας φυλακισμένος μπορεί να βγάλει δήμαρχο.? Απλά, οι δικοί του ψηφίζουν τον αντίπαλο του όποιου χρίσει υποψήφιο το κόμμα . Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Οι πολιτικοί φίλοι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ψηφίζουν μονοκούκι Γιάννη Μπουτάρη καθώς θεωρούν ότι πολλοί τους «πρόδωσαν».!

·       Ορκισμένοι αντίπαλοι των νυν Περιφερειαρχών, Γιάννη Σγουρού Αττικής και Πέτρου Τατούλη Πελοποννήσου είναι όλοι όσοι συμμετέχουν ενεργά στην γαλάζια αυτοδιοικητική ομάδα της Συγγρού. Το πόσο θα επηρεάσει τις σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου για στήριξη των εν λόγω στις επικείμενες εκλογές θα το ξέρουμε οσονούπω. Το εσωκομματικό παιγνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς η κλεψύδρα αδειάζει κι ο Μάης πλησιάζει. !

·       Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε ερήμην, το Δήμαρχο Σαλαμίνας, Ιωάννη Τσαβαρή, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράλληλα όρισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Συγκατηγορούμενοι με τον Δήμαρχο στην ίδια υπόθεση ήταν δώδεκα πρώην και νυν Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι, όμως, αθωώθηκαν αφού επικαλέστηκαν τις ιδιομορφίες των νησιών τους.!

·       Πρόταση βόμβα έκαναν οι ΑΝΕΛ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Πρόσφεραν τη στήριξή τους στις εκλογές με αντάλλαγμα να καταθέσει κομματική του ταυτότητα , αφ ενός, και να τους δώσει δύο θέσεις αντιπεριφερειαρχών αφ ετέρου, κι η μία να ήταν εκείνη της Χαλκιδικής. Εμβρόντητοι οι επιτελείς του κ. Τζιτζικώστα ανέκραξαν με περισσή ειρωνεία…, βεβαίως για να πηγαίνει διακοπές ο Πάνος.!

@

 Τις τελευταίες ημέρες έπεσε στο πολιτικό χρηματιστήριο και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ως υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Αττική. Το έριξαν γαλάζιοι εγκέφαλοι προκειμένου να αποφευχθεί η στήριξη στον Γιάννη Σγουρό, που δεν θέλει η γαλάζια βάση, και να κάνουν ρελάνς με έναν πετυχημένο δήμαρχο. Εκτός από την επίμονη άρνηση του δημάρχου…, η οποία με την επιμονή των επιτελών της Συγγρού μεταβλήθηκε σε απλό δισταγμό το εγχείρημα κόλλησε στον τρόπο ανακήρυξης της υποψηφιότητας.! Έπρεπε να είναι πασιφανώς και προδήλως…,  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ…!!!

SMS

Τις προτάσεις τους , για την  «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Δημότη», παρουσίασαν σε διημερίδα στην Πάτρα , οι Δήμαρχοι που συμμετέχουν στην « Πρωτοβουλία των 5», (Γιώργος Καμίνης – Αθήνα, Γιάννης Μπουτάρης – Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δημαράς – Πάτρα, Φίλιππος Φίλιος – Γιάννενα). Έχουν προηγηθεί δύο, στο Βόλο με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη» και στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ο Ρόλος των Πόλεων στην Ανάπτυξη».  Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα με θέμα τη «Δημοκρατική Συμμετοχή» και η τελευταία στην Αθήνα, με θέμα την «Οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης».  Αξιέπαινες πρωτοβουλίες αλλά μήπως είναι απλά προελογικές…???

SMS

«Το ψηφοδέλτιό μου είναι ανεξάρτητο» δήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ fm, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την υποψηφιότητά του.  Πρόσθεσε, δε,…, «Δεν είμαι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δε μετανιώνω που ψήφισα το πρώτο μνημόνιο, γιατί πιστεύω ότι χρειαζόταν ένα πρόγραμμα προσαρμογής για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα των 24 δισ. ευρώ που άφησε η Νέα Δημοκρατία». Τόνισε ταυτόχρονα ότι, εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και την ονομασία του.!

Κολοσσαίο η Αθήνα

Η εκλογική αντιπαράθεση, στο Δήμο της Αθήνας, θα είναι σκληρή.! Οξύτατη.! Δεν θα θυμίζει σε τίποτε πρωτεύουσα ευρωπαϊκή.!

Όλα τα κόμματα θα παίξουν τα ρέστα τους και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα με έπαθλο τις θετικές πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.!

Προς τούτο θα ανοίξουν πολλά συρτάρια και θα βγουν στην επιφάνεια πολλοί φάκελοι…, και για πολλούς…, και για πολλά θέματα.!

Οι γνώστες των παρασκηνίων επιμένουν πως από την ανακήρυξη όλων των υποψηφίων δημάρχων έως και την ημέρα της κάλπης η Αθήνα θα μετατραπεί σε Κολοσσαίο.!

Κολοσσαίο ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.! Όχι απλά το σημερινό Κολοσσαίο που το επισκέπτεται ο οποιοδήποτε με ένα φτηνό εισιτήριο.!

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κόμματα ψάχνουν νέους, αγνούς κι άφθαρτους, ενώ πολλοί αρνήθηκαν να…, τους ρίξουν στην αρένα…!!!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ