2014-02-12 20:55:07
Φωτογραφία για Παρακώλυση στην ανέγερση βιοκλιματικού σχολείου για να στεγασθεί το 8ο Γυμνάσιο -9ο Λύκειο
Κοινό μέτωπο δυναμικής αντίδρασης από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με κατοίκους, συλλόγους και φορείς της Αγίας Φιλοθέης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που παρακωλύει την ανέγερση βιοκλιματικού σχολείου για να στεγασθεί το 8ο Γυμνάσιο -9ο Λύκειο

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη δήλωσαν οι εκπρόσωποι κατοίκων, συλλόγων και φορέων της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, εφόσον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρεμποδίσει όπως έχει πράξει έως σήμερα, την έναρξη της γεωτεχνικής μελέτης στο οικόπεδο κυριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, όπου πρόκειται να αναγερθεί σχολικό συγκρότημα για να στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο Αγίας Φιλοθέης.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Εισόδια της Θεοτόκου-Υπαπαντής, με επικεφαλής τον π. Θεοφάνη.


Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κος Δημήτρης Σμυρνής και Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας.

Η γεωτεχνική μελέτη εντός του οικοπέδου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της μελέτης ένταξης στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης για την κατασκευή του σχολείου έχει προγραμματισθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2014.

Στην τοποθέτηση του ο κος Πατούλης τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ίδιος ο κος Υπουργός κατ’ εξακολούθηση κωφεύουν στα επανειλημμένα αιτήματά μας να προχωρήσουν στη αποδέσμευσή του οικοπέδου, το οποίο ανήκει πλέον στην κυριότητα του Δήμου Αμαρουσίου και έχει εγκριθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο κος Πατούλης σε πρόσφατη επίσκεψη στο Σταθμό Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, ζητήσαμε από τον υπεύθυνο της υπηρεσίας την μετεγκατάσταση του Σταθμού σε άλλο χώρο εκτός του οικοπέδου, προκειμένου το οίκημα να κατεδαφιστεί και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του σχολείου.

« Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα χρήσης της έκτασης, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου και να αντιδράσουμε δυναμικά, σε όποιον παρεμποδίζει την προσπάθεια μας να κάνουμε πράξη το κοινό όραμά μας με τους κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης, να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο» υπογράμμισε ο κος Πατούλης.

Τη συστράτευση τους στην κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Αμαρουσίου και τη δυναμική αντίδραση τους σε όποιον παρακωλύει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος που έχει ανάγκη η περιοχή της Αγίας Φιλοθέης και η πόλη του Αμαρουσίου εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη, καυτηριάζοντας την αδιαφορία και την τακτική παρακώλυσης των εργασιών από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ