2014-02-17 11:08:08
Φωτογραφία για Ζητούν μερίδιο στις συντάξεις με αυστηρή εποπτεία οι ασφαλιστικές εταιρίες
Δεν είναι αντίθετες σε ένα αυστηρό εποπτικό έλεγχο οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και δηλώνουν έτοιμες να... αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των αλλαγών που επιφέρει από το 2016 η εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανονιστικών διατάξεων (Solvency II ) για την κεφαλαιακή τους επάρκεια .

Aυτό ήταν το μήνυμα των στελεχών των ασφαλιστικών εταιριών στην διάρκεια της συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών παρουσία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις συντάξεις, αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας και των πολιτικών κομμάτων, την περασμένη Παρασκευή.

Κεντρικός άξονας αναφοράς από το σύνολο των ομιλητών ήταν τα ζητήματα αξιοπιστίας της αγοράς, που θα ενισχύσουν και την ασφαλιστική συνείδηση και η αναγνώριση από πλευράς κομμάτων και πολιτείας ότι η ιδιωτική ασφάλιση έχει ρόλο στην ανάπτυξη , πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματα της θεσμικής της επέκτασης και στο συνταξιοδοτικό τομέα.


Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Εποπτείας των Ασφαλιστικών Εταιρειών και των Επαγγελματικών Ταμείων (EIOPA) Γκάμπριελ Μπερναρντίνο επισήμανε ότι η ενισχυμένη εποπτεία στις ασφαλιστικές εταιρίες είναι συνάρτηση και της αυξημένης ζήτησης για συνταξιοδοτικά προϊόντα τα προσεχή χρόνια.

Επιπλέον, τόνισε, ότι αυτή η αύξηση της ζήτησης σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι αποτέλεσμα τόσο της αύξησης του προσδόκιμου ζωής όσο και της αποδυνάμωσης των κοινωνικών ασφαλιστικών συστημάτων.

Από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών ο πρόεδρος της Ενωσης κ Σαρρηγεωργίου επικέντρωσε στο θέμα των συντάξεων τονίζοντας μεταξύ άλλων .

«Επιβάλλεται να προωθηθεί άμεσα η συνολική αναδόμηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε να περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των κεφαλαιοποιητικών επαγγελματικών ασφαλίσεων του δεύτερου πυλώνα, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, σε ένα βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο».

Μάλιστα εκτίμησε ότι «Το 2011 έχουμε να χρηματοδοτήσουμε υπερπολλαπλάσια συντάξιμα χρόνια, για την ακρίβεια 17 αντί για 5, και αυτό μέσα από έναν οικονομικά ασθενέστερο λόγω κρίσης και αριθμητικά μικρότερο λόγω ανεργίας και αναστροφής της δημογραφικής πυραμίδας πληθυσμό, ενώ ταυτόχρονα το επίπεδο ζωής που περιμένει να έχει αυτός που θα βγει στη σύνταξη είναι σίγουρα σημαντικά υψηλότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν.»

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ