2014-02-23 13:50:05
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.
Σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι οι εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της τρόικας, αύριο, στην Αθήνα. Η κυβέρνηση εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου βάζει στο τραπέζι μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα με προφανή στόχο, αφενός να μην κυριαρχήσουν στο προσκήνιο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ελληνικό πρόβλημα χρέους, αφετέρου να επιδείξει μια μεταρρυθμιστική πνοή ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι το τρέχον εξάμηνο «είναι εξαιρετικά πυκνό», δίνει το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το μείζον παραμένει το πρωτογενές πλεόνασμα και αν οι δανειστές μας θα δεχθούν τη χρησιμοποίηση του 70% εξ αυτού για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.


Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν στην Αθήνα, ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την άφιξη και των επικεφαλής Τόμσεν, Μόρς και Μαζούχ. Κυβερνητικό στέλεχος εκτιμά ότι «μόνο μια πολιτική απόφαση που θα λαμβάνει υπόψιν το προεκλογικό της περιόδου και τους κινδύνους που εγκυμονεί  η μακροχρόνια κρίση στο εκλογικό σώμα, μπορεί να κάμψει τις ενστάσεις των δανειστών μας».

Οι τελευταίοι ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση διατύπωσης ενστάσεων με κυριότερη ότι για να υπολογισθεί το ποσό προς διανομή, θα αφαιρεθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα όλα τα μη μόνιμα μέτρα με προφανή στόχο το απρόσμενο όπως όλα δείχνουν πλεόνασμα του 2013 να χρησιμοποιηθεί ως μαξιλάρι και για την κάλυψη του όποιου χρηματοδοτικού κενού του τρέχοντος έτους.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ