2014-03-02 08:29:26
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Έρχονται λουκέτα στην αγορά παρά τις εκπτώσεις
«Οι χειρότερες εκπτώσεις των τελευταίων ετών»: αυτό υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας, κάνοντας τον απολογισμό των χειμερινών εκπτώσεων του 2014, που έριξαν αυλαία την Παρασκευή.

Η «ανάσα» που περίμεναν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν επενδύσει πολλά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν ήρθε ποτέ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας εκφράζει την έντονη ανησυχία του πλέον για το ότι θα αυξηθούν δραματικά τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα.

Παρά το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες ήλπιζαν σε μικρή ανάκαμψη της αγοράς, αφού η κίνηση κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

«Καθίζηση»

Η αγορά δεν κινήθηκε και επί της ουσίας μιλάμε πλέον για καθίζηση και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια. Η οικονομική κρίση και οι φοροεπιδρομή σε όλα τα νοικοκυριά, δεν άφησε περιθώρια στους καταναλωτές να διαθέσουν χρήματα για ψώνια και αυτό σαφέστατα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά.


Παρά το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις, οι καταναλωτές δεν είχαν τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν για να κάνουν έξυπνες και οικονομικές αγορές και τα εμπορεύματα παραμένουν στα ράφια, την ίδια στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι παραλαβές στα ανοιξιάτικα είδη.

«Η κίνηση στην αγορά κατά την περίοδο των εκπτώσεων ήταν ιδιαίτερα υποτονική και σε τίποτα δεν θύμιζε περίοδο εκπτώσεων. Αποκαλύφθηκε κατά συνέπεια η πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά. Στην κακή πορεία της αγοράς συνετέλεσαν και οι φοροεπιδρομές αλλά και η φοροτρομοκρατία των μεγάλων καναλιών. Μόνη ελπίδα για την αγορά είναι η αγροτική παραγωγή, με όποιο διαθέσιμο εισόδημα μπορεί να φέρει αυτή στην αγορά. Δυστυχώς το εμπόριο "πάσχει" πλέον και θα λέγαμε ότι "πάσχει βαρέως" και φαίνεται να έρχεται νέο κύμα λουκέτων στην αγορά. Θα το ξαναπώ λοιπόν, ότι μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή της σημερινής πολιτικής», σχολίασε στο patrisnews.com ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος.

Τα καταστήματα πλέον έχουν ξεκινήσει να κάνουν προσφορές, που επί της ουσίας θα διαρκέσουν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να «κερδίσουν» όσο αυτό είναι εφικτό τους καταναλωτές.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ