2014-03-04 00:30:09
Φωτογραφία για ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ Ο... ΚΑΡΕΜΠΕ!
Το τρόπαιο του Μουντιάλ συνεχίζει το ταξίδι του σε διάφορές χώρες του πλανήτη, στο πλαίσιο του World Cup Trophy και αυτές τις μέρες είναι στο Βουκουρέστι, όπου ο Κριστιάν Καρεμπέ, έχοντας δίπλα του τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου, παρηγόρησε... τους ανθρώπους της Ρουμανίας για τον αποκλεισμό τους από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Εθνική Ελλάδας στα μπαράζ.

Αρχικά στην σχετική εκδήλωση μίλησε ο Ντουμιτρέσκου, ο οποίος ανέφερε: «Μπορεί η εθνική μας να αποκλείστηκε, αλλά πλέον αισθανόμαστε πιο κοντά στην Βραζιλία, και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα κάτσει να παρακολουθήσει το τουρνουά! Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους παίκτες, να σκεφτούν πως αν δουλέψουν σκληρά, σε συνδυασμό με το ταλέντο τους, μπορούν να βρεθούν σ΄αυτή την γιορτή»!

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, που πήγε στο Βουκουρέστι ως εκπρόσωπος της FIFA, έχοντας σηκώσει την κούπα το 1998 με τη Γαλλία, ανέφερε: «Είναι υπερήφανος που φέραμε το τρόπαιο στη Ρουμανία, σε μια χώρα που πραγματικά αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ελπίζω ότι αυτές οι εικόνες θα εμπνεύσουν και τη νέα γενιά της χώρας, ώστε να φέρουν ξανά στη Ρουμανία σε Μουντιάλ. Είναι κρίμα που η εθνική σας θα απουσιάσει από το Μουντιάλ της Βραζιλίας».


Κριστιάν Καρεμπέ και Ίλιε Ντουμιτρέσκου θυμήθηκαν και τα χρόνια που έπαιζαν μπάλα. «Ξέρω πως ο Ίλιε ήταν ένα πολύ σπουδαίος παίκτης, όπως ο Χάτζι και ο Ποπέσκου. Θυμάμαι πως η Ρουμανία είχε στο παρελθόν πολύ μεγάλη ομάδα και εύχομαι μελλοντικά να έρθει στο ίδιο επίπεδο», είπε ο Γάλλος, ενώ ο Ντουμιτρέσκου, θυμήθηκε την ομάδα του 1994 (έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ), αναφέροντας:

«Η νίκη κόντρα στην Αργεντινή ήταν ο καλύτερος αγώνας για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Τότε κάναμε ένα σπουδαίο τουρνουά».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, λόγω και της παρουσίας του Λιονέλ Μέσι στο Βουκουρέστι, εξαιτίας του φιλικού της Αργεντινής με την Ρουμανία, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο απάντησε: «Ο Ίλιε Νουμιτρέσκου». Προκαλώντας πολλά γέλια!

Το τρόπαιο θα είναι στο Βουκουρέστι αυτές τις μέρες και οι ντόπιοι θα μπορούν να φωτογραφηθούν στις 5 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση. Η κούπα, μέχρι και την έναρξη του Μουντιάλ, θα πάει σε άλλες 51 χώρες, στις οποίες δεν έχει...ταξιδέψει στο παρελθόν!

Να θυμίσουμε πως Κριστιάν Καρεμπέ και Ίλιε Ντουμιτρέσκου έχουν... σχέσεις και με τη χώρα μας. Ο πρώτος έπαιξε στον Ολυμπιακό, ενώ τώρα έχει πόστο στον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες ως προπονητής!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ