2014-03-04 01:40:06
Φωτογραφία για Ιράν: Μαζικές καταδίκες σε θάνατο
Απορεί κανείς πόσο αγριότερο ζώο μπορεί να γίνει ο άνθρωπος. Ο λόγος μια ακόμη φορά για το Ιράν, το οποίο έχουμε ψέξει πολλές φορές για τις μαζικές καταδίκες σε θάνατο με κάθε λογής κατηγορίες, ποινικές αλλά και πολιτικές.

Αυτή τη φορά είναι πιθανό να κρίνει καθένας από τους αναγνώστες, ότι η ποινή του θανάτου θα ήταν μια δικαιότερη ποινή και πολύ πιο ανθρωπιστική από αυτή που επιβλήθηκε στον κατάδικο της υπόθεσης… Ο εγκληματίας έριξε τον περασμένο Οκτώβριο οξύ πάνω σε μια κοπέλα, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τα μάτια της και ένα από τα αυτιά της.

Η ποινή που επέβαλλε η ιρανική Δικαιοσύνη, ξεπερνά κάθε αγριότητα: Τον καταδίκασε να του αφαιρεθούν τα μάτια, η όραση, αλλά και να του κοπούν τα αυτιά και η μύτη… Δεν διαφωνεί κανείς ότι η καταδικασθείς διέπραξε ειδεχθές έγκλημα που καταδίκασε το θύμα του για όλη της τη ζωή.

Επιμένουμε όμως, ότι ίσως εάν τον εκτελούσαν και να ήταν πιο δίκαια η ποινή και το θύμα να αισθανόταν καλύτερα… βέβαια, στο παρελθόν κάποιες ποινές είχαν αναβληθεί επ’ αόριστον. Τι να πούμε… τέτοιες υποθέσεις μας ξεπερνούν defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ