2014-03-04 01:20:05
Φωτογραφία για Συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση σε σταθμό τρένου στη Κίνα
Τρεις ύποπτοι για την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου σε σιδηροδρομικό σταθμό της κινεζικής πόλης Κούνμινγκ, έχουν συλληφθεί...σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες, αρκετοί άνδρες και οι γυναίκες, σεισέβαλαν στο σταθμό και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους στα τυφλά, αφήνοντας 29 πίσω τους νεκρούς και τραυματίζοντας πάνω από 130.

Οι αρχές κατηγορούν για την επίθεση αυτονομιστές από την περιοχή Ξιντζιάνγκ.

Τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ μια τραυματισμένη ύποπτη φέρεται να κρατείται.

Επικαλούμενο μια δήλωση από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι έξι άνδρες και δύο γυναίκες, υπό την ηγεσία ενός προσώπου που κατονομάζεται ως Αμπντουρεχίμ Κουρμπάν, ήταν υπεύθυνοι για το μακελειό.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Κίνας, Μενγκ Τζιανζού, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί "κάθε δυνατή προσπάθεια" για να "τιμωρηθούν αυστηρά οι τρομοκράτες".

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τρομακτικές σκηνές το Σάββατο, λέγοντας ότι οι δράστες έσπειραν το θάνατο μέσα σε μόλις 12 λεπτά, μαχαιρώνοντας με μανία ανθρώπους στα τυφλά, χρησιμοποιώντας σπαθιά και μπαλτάδες.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ