2014-03-05 18:56:56
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την Αρμάνι, για τους Έλληνες και ξένους του Ολυμπιακού, για τη συμμετοχή ή όχι του Βασίλη Σπανούλη, ακόμη και για το 0-3 στο «Καραϊσκάκης».

«Το παιχνίδι, όπως είναι κατάσταση, είναι δύσκολο και κρίσιμο για τη συνέχεια της πορείας μας. Το 'χουν όλοι καταλάβει» είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με την ιταλική ομάδα:

«Πριν την προσθήκη του Χάκετ ήταν διαφορετική ομάδα. Ήταν ο παίκτης που ακριβώς χρειαζόταν για να αναδείξει τους άλλους περιφερειακούς της, τον Τζέρελς, τον Λάνγκφορντ, τον Μος».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε για ...την ισορροπία μέσα στην ομάδα αναφορικά με τους Έλληνες παίκτες: «Απ' τη στιγμή που χάθηκε η πρώτη θέση ο Παπαπέτρου έχει 25-26 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει την επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ, τον Καββαδά, τον Παπαπέτρου και τον Χριστοδούλου, τον Αγραβάνη και τον Καββαδά και στην ουσία και τον Σλούκα και το Μάντζαρη
. Δεν ξέρω καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα με ίδιους στόχους όπως ο Ολυμπιακός να έχει τόσους πολλούς, όχι μόνο νέους, αλλά γηγενείς νέους. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ό,τι καλύτερο από Έλληνες. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέλιξής τους. Τις αποφάσεις για τους παίκτες τις παίρνουν οι ίδιοι οι παικτες. Για την καριέρα του καθενός αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Το Νο.1 για να πετύχει είναι να 'ναι ανταγωνιστικός. Θα τον βοηθήσει να δουλεύει περισσότερο, να απαντάει στις προκλήσεις».

...για τον Τζαμάριο Μουν: «Όταν ενημερωθήκαμε πως θα χρειαστεί εγχείρηση στη μέση ο Πέτγουεϊ, είχαμε 24 ώρες μέχρι τη λήξη της προσθεσμίας στην Α1 για να πάρουμε παίκτη. Αναζητήσαμε μέσα σ' αυτές τις ώρες να υπογράψει και να 'ρθει, όχι να διαπραγμευτείς με ομάδα. Θέλαμε κάποιον με 40% τρίποντο κι αθλητικότητα. Υπήρχαν δύο παίκτες. Ο ένας ήταν ο Μουν, με το παλμαρέ του. Μετά η εξέλιξη της υγείας του Πέτγουεϊ ήταν τέτοια που δε χρειάζεται εγχείρηση. Ξαφνικά βρεθήκαμε με τρεις παίκτες πρώτης γραμμής κι ένα πιτσιρικά Έλληνα στη θέση "4" (Πρίντεζης, Πέτγουεϊ, Μουν κι Αγραβάνης). Ο Μουν είχε πολύ ταλέντο. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες κόντρα στα προγνωστικά και χωρίς πολύ ταλέντο. Όλοι παραδέχθηκαν πως το κατάφερε λόγω συνοχής και του ομαδικού χαρακτήρα των παικτών. Δεν είχε σχέση με το καλύτερο ρόστερ. Αν ήταν, δε θα τα 'χε καταφέρει στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Όποιος δεν προβάλει το ομαδικό πνεύμα, πρέπει αυτόματα να βγει. Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ κανένα. Όμως, ο Μουν, ίσως δεν είχε συνηθίσει, είχε λίγο διαφορετική αντίληψη για κάποια πράγματα. Τις προάλλες φεύγαμε στις 8π.μ. για την Κωνσταντινούπολη και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τον πήραμε τηλέφωνο, "πού είσαι; Το λεωφορείο έχει φύγει". Μας απάντησε "δεν ήξερα την ώρα που φεύγουμε". Έφτασε την τελευταία στιγμή με δικό του αμάξι. Δεν το άφησε ούτε καν στο πάρκινγκ. Φαινόταν ότι έβλεπε σαν κάτι παρωδικό τον Ολυμπιακό και το κίνητρό του δεν ήταν μεγάλο».

...τα θέματα, τα οποία αφορούν την ομάδα και μόνο: «Υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρετε. Ότι π.χ. υπάρχουν τρεις παίκτες με ένεση, ένας είχε τον πατέρα του στην εντατική, άλλος είχε τον πατέρα του να κάνει εγχείρηση μπαλονάκι ή το παιδί του ενός ήταν άρρωστο στο νοσοκομείο μέχρι πριν φύγουμε. Ο κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά και δεν πρέπει να τα γνωρίζει. Με βάση αυτό παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Θα μου επιτρέψετε να γνωρίζω περισσότερα για το πώς παίρνω κάποιες αποφάσεις. Υπάρχει μία παντογνωσία στην Ελλάδα για όλα. Υπάρχει η κρίση Ουκρανία και ξέρουμε όλοι τι οικονομική κατάσταση υπάρχει. Αυτή είναι η χώρα μας. Είμαι συμβιβασμένος μ' αυτή την κατάσταση, δεν έχω κανένα παράπονο».

...για ξένους της ομάδος: «Έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες ως το απόλυτο αουτσάιντερ στην Κω/πολη με την ακριβότερη ΤΣΣΚΑ όλων εποχών, με το μεγαλύτερο ταλέντο, στηρίζοντας τους Έλληνες, που τότε ήταν 21 χρονών το πολύ. έχει γραφτεί στην ιστορία και δεν ξαναγράφεται. Την άλλη χρονιά δεν ήμασταν ούτε στα 6 καλύτερα ρόστερ και νικήσαμε 20 πόντους την ΤΣΣΚΑ και βάλαμε 100 πόντους στη Ρεάλ. Δεν ξαναγίνεται. Θα έπρεπε η ομάδα να πηγαίνει χωρίς άγχος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πετάξει με ούτε ένα τσάρτερ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για την κούραση και την αποκατάσταση. Ο κόσμος το 'χει καταλάβει και γι' αυτό τη στηρίζει. Δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες, ομάδες με 5πλάσια χρήματα δε θα το καταφέρουν. Θα έπρεπε οι παίκτες να 'ναι απελευθερωμένοι και χωρίς πίεση. Θα προσπαθήσω να το περάσω αυτό. Είδατε τι έγινε και στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει από τώρα το Πρωτάθλημα κι από μία ήττα έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. καταλαβαίνω τι γίνεται, έχω άποψη, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αντί να λέμε ότι είχε παίξει με τη Μάντσεστερ, είχε αδειάσει από ενέργεια και κίνητρο, αλλά έχει την ευκαιρία να περάσει στους "8", έχουμε πέσει όλοι να φάμε την ομάδα. Πρέπει να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας. Μέχρι τώρα αρκετά είμαστε πιεσμένοι, επειδή θέλουμε την 8άδα. Θα προσπαθήσουμε. Υπάρχει και το θέμα με τον Λο, ο οποίος πέρυσι είχε 32 ranking. Bγαίνοντας στην αγορά με τον Κόλινς, είχαμε ή 24 ή 32 ώρες πάλι. Γιατί δεν κοιτάτε τι έγινε με τη Φενέρ και τον Πιερ Τζάκσον, που είναι 1,75μ. και 20πόσο χρονών είναι. Έψαχνε ομάδα στο ΝΒΑ κι είχε τη Φενέρ στο "περίμενε". Μπήκε με εμάς κι είδατε τι έκανε. Με όλα τα ελαφρυντικά. Νομίζετε ότι υπάρχουν στην αγορά γκαρντ που μπορούν να παίξουν σ' αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκας; Ακόμη κι ο Λαμάρ Όντομ στο πρώτο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα δεν είχε κανένα πόντο και στο άλλο 2 πόντους. Μπορεί κάποιος με το βάρος απ' τον κόσμο του Ολυμπιακού να μπει στο ΣΕΦ και να παίξει καλά; Δε θέλω να κάνω πολλές αλλαγές. Αυτό είναι το νόημα του να ξαναγυρίσει ο Πέτγουεί. Μακάρι να 'ναι υγιής μέχρι τέλους, θα τον επαναφέρουμε και στην Α1. Είμαι σίγουρος πως είναι πολύ καλός παίκτης, υπάρχει στρες και προσπαθεί να αποδείξει. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το τωρινό ρόστερ. Για τον Σερμαντίνι θα πω πως δεν έχει να κάνει με την έλλειψη ποιότητας του Μπέγκιτς, που ήρθε χωρίς ρίσκο απ' τη φιναλίστ Ευρωλίγκας, Ρεάλ. Δε γίνεται να αποδώσουν όλες οι μετεγγραφές. Ένας παίκτης αν έχουν περάσει 5-6 μήνες και δεν έχει αποδώσει, πολλές φορές είναι λυτρωτικό και γι' αυτόν να φύγει. Η προσθήκη του Σερμαντίνι εμπεριέχει το λιγότερο δυνατό ρίσκο. ήθελα να μείνει το καλοκαίρι, αλλά ήταν αδιάλακτος ο μάνατζέρ του στα χρήματα, αλλά πιστεύω θα μας βοηθήσει».

...την αίσθηση εκδίκησης έπειτα το 81-51 του πρώτου γύρου: «Δεν έχω την παραμικρή αίσθηση εκδίκησης. Το μυαλό μας είναι στο πώς θα νικήσουμε. Στο Μιλάνο ήταν η πρώτη ήττα μας στην Ευρωλίγκα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Κόλινς, που είχε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια, ο Πρίντεζης ήταν τραυματίας, ο Πέτγουεϊ δεν έπαιζε. Στράβωσε κι η ομάδα το άφησε. Κακώς, αλλά το άφησε».

...την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη (τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο): «Έβγαλε μέρος της προπόνησης. Γνωρίζετε όλοι ποιο είναι το ιατρικό θέμα του. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί στο 100% και να 'ναι έτοιμος. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μείον 6-7 προπονήσεις. Θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, γιατί πονάει, το πόδι του δεν είναι καλά. Νομίζω θα βγάλει την προπόνηση και θα παίξει».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ