2014-03-05 18:54:12
Φωτογραφία για Η Καρναβαλική Παρέλαση στο Άργος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποκορύφωμα όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Άργους Μυκηνών, η Καρναβαλική Παρέλαση στο Άργος, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014.

Νέοι και … γέροι, μαθητές και μαθήτριες, μωρά στα καρότσια, γονείς και παιδιά έβαλαν τις στολές τους και με πολύ κέφι παρέλασαν στο κέντρο του Άργους, διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού του Αργείτικου Καρναβαλιού «Η καρδιά μου στο Άργος χτυπά (τρελό καρναβάλι)» σε στίχους: Γιώργο Βάλαρη / μουσική: Κωνσταντίνου Παγιάτη / ερμηνεία: Δημήτρη Αϊβαλιώτη.

Η εντυπωσιακή έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης έγινε με τον «Καραμούντζα», τη χαρακτηριστική φιγούρα του Αργείτικου Καρναβαλιού. Οι Καραμούντζες, χόρεψαν το ¨Τρελό Καρναβάλι¨ σε χορογραφία των σχολών χορού της πόλης μας: Αργολική σχολή χορού Μαρ. Μπαβέλα και Bello Ballo Dance Studio.

Ακολούθησε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, πάνω στο άρμα της και στη συνέχεια 55 πολυπληθείς ομάδες, 25 εντυπωσιακά άρματα και δύο καρναβαλικές ομάδες από την Αθήνα με φαντασία και κέφι, ξεφάντωσαν υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών της καρναβαλικής παρέλασης που επιμελήθηκε ο βετεράνος dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Καντιάνης.


Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν για παραπάνω από δύο ώρες και κατάφεραν με το κέφι τους και την ενθουσιώδη διάθεσή τους, να μεταδώσουν την καρναβαλική διάθεση και στους επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας. Για πρώτη φορά επτά λεωφορεία ήρθαν στο Άργος για να δουν οι ταξιδιώτες τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση και να διασκεδάσουν στην πόλη μας.

Μετά την Καρναβαλική Παρέλαση, ακολούθησε το «Κάψιμο του Καρνάβαλου» μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο Άργους. Στη συνέχεια χορευτική ομάδα από τον σύλλογο ¨Ελληνική Παράδοση¨ ξεκίνησε το χορό παρασύροντας και τον κόσμο. Στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, οι μαθητές της σχολής Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου (Τουριστική Σχολή) Μαγειρικής Τέχνης, κερνούσαν τον κόσμο κρέπες με γεύση πορτοκαλιού.

Την παρουσίαση του Καρναβαλιού έκανε η δημοσιογράφος του star channel Α. Βούλγαρη.

Τα φαντασμαγορικά άρματα έφτιαξαν η σκηνογράφος Έλ. Ορφανού, η Μαίρη Κολιπέτσα και οι Διευθύντριες των ΚΔΑΠ Άργους και Νοτίου Άργους κ.κ. Παρ. Κούλη και Στ. Λαλουκιώτη, αντίστοιχα. Υπεύθυνη της Καρναβαλικής παρέλασης ήταν η Κατ. Δημακοπούλου.

Την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στο Άργος, παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, οι Αντιδήμαρχοι: Αχ. Μπαντανάς – Π. Μαρλαγκούτσος – Π. Δούρος – Β. Τάγκαλης – Χ. Πετσέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δ. Κρίγγος – Ι. Νώτης – Θ. Οικονόμου – Π. Παπαϊωάννου – Γ. Σαρρής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Άργους, Τρ. Μποζιονέλος, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Α. Χειβιδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Στεφανόπουλος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα αθλητισμού Ι. Μπόλλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Ν. Δελής και φυσικά πάρα πολύς κόσμος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ