2014-03-07 11:38:32
Φωτογραφία για H Πάτρα αποκτά Πλατεία Άλκη Στέα
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε την ονομασία αρκετών -ανώνυμων μέχρι πρότινος-δρόμων και πλατειών της πόλης. Ανάμεσα στα πρόσωπα της τοπικής ιστορίας που επελέγησαν, κατόπιν πρότασης της αρμόδιας γνωμοδοτικής Επιτροπής Ονοματοθεσίας του Δήμου Πατρέων, είναι και ο αείμνηστος Άλκης Στέας, επίτιμος πατρινός δημότης εν ζωή και διαχρονική εμβληματική μορφή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το «Πλήρωμα 94» εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση που η πρωτοβουλία που ανέλαβε πέντε χρόνια πριν, είχε αυτή την ευτυχή έκβαση και πλέον στην πόλη της Πάτρας θα υπάρχει «Πλατεία Άλκη Στέα». Ο λόγος για την κυκλική πλατεία στο ξεκίνημα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, έναντι της πλατείας Αγίας Σοφίας, σε ένα σημείο-ορόσημο για την παρέλαση του Καρναβαλιού μας.

Η πρωτοβουλία πρωτο-ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης με τίτλο «Ευτυχείτε!» που το «Πλήρωμα 94» διοργάνωσε στις 9 Μαρτίου 2009, τη μέρα που συμπληρώνονταν ακριβώς 10 χρόνια από το θάνατο του Άλκη Στέα
. Σε εκείνη την εκδήλωση, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και παρουσία της (αείμνηστης πια) συζύγου του Νέλλης Μάνου, κατατέθηκε από τους διοργανωτές μία διπλή πρόταση που αφορούσε την καθιέρωση του εορτασμού της «Ημέρας Άλκη Στέα» στις 9 Μαρτίου και την ονομασία ενός δρόμου της Πάτρας σε «Οδό Άλκη Στέα».

Το «Πλήρωμα 94» ευχαριστεί τους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που υποστήριξαν τη διπλή αυτή πρωτοβουλία και χαίρεται ιδιαίτερα για την ανταπόκριση που βρήκαν και οι δύο αυτές προτάσεις. Είναι ευτυχές που μετά από πέντε εορτασμούς της «Ημέρας Άλκη Στέα» στην πόλη, με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους, φέτος –το προσεχές Σάββατο, στο Καρναβαλικό Κέντρο της «Αγοράς Αργύρη» - θα διοργανωθεί μία ημερίδα προβληματισμού για το Πατρινό Καρναβάλι, με αφορμή τη μνήμη του.

Υπήρξε ο πρώτος που έφερε την επικοινωνία στο καρναβάλι μας, με όλες τις μορφές της (ως παρουσιαστής, διαφημιστής και διοργανωτής) και ως εκ τούτου ο τίτλος της ημερίδας («Πατρινό Καρναβάλι και Επικοινωνία»), που τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι», είναι απόλυτα ταιριαστός με την προσφορά και τη μνήμη του. Το θέμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ και αισιοδοξούμε σε μία συζήτηση με ουσία, προτάσεις και συμπεράσματα. Εννοείται πως θα δώσουμε το παρόν.

Όσο για την «Πλατεία Άλκη Στέα», αναμένουμε με ανυπομονησία την οριστικοποίηση της ονομασίας και την ανάρτηση της σχετικής σήμανσης στο σημείο. Πάντως το «Πλήρωμα 94» επισκέφτηκε ήδη ομαδικά τη συγκεκριμένη πλατεία, αμέσως μετά τη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, όπου και φωτογραφήθηκε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

ΥΓ. Την Κυριακή 9 Μαρτίου, εξάλλου, στη γειτονική Ιταλία, το αδελφοποιημένο με το «Πλήρωμα 94» πολιτιστικό σωματείο «GoldRed» πρόκειται να παρελάσει με το ίδιο θέμα («Πες το Ψέματα») με το οποίο παρέλασε φέτος στην Πάτρα και η καρναβαλική ομάδα 94 («Ειν’ Ωραίοι»). Η παρέλαση θα γίνει στην κορύφωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού του Saviano, στην περιοχή της Νάπολι, σηματοδοτώντας την ολοκληρωμένη φετινή συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων. Η πληροφορία δημοσιεύεται ως ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο το «Πλήρωμα 94» αντιλαμβάνεται την έννοια της εξωστρέφειας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ