2014-03-07 11:58:06
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής: Να γίνουν Πρεσβευτές του αιτήματος της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα
Η δάδα που το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν το δώρο που πρόσφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ Σίσο, με τη προτροπή να ενώσουν όλοι τις φωνές τους στο παγκόσμιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, να γίνουν Πρεσβευτές αυτής της ιδέας στις Πόλεις και στις Περιφέρειές τους και να μεταλαμπαδεύσουν σε όλη την Ευρώπη το δίκαιο αυτό αίτημα, τα ιδεώδη και τα ιδανικά που ο ελληνισμός πολιτισμός προσέφερε στην ανθρωπότητα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υποδέχτηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών και τους συνόδευσε στην ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης Διάσκεψης Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης που ξεκινά σήμερα.

«Το μέλλον της Ευρώπης είναι το κοινό μας μέλλον
. Οι πολιτικές και οι κατευθύνσεις που θα χαράξουμε για τα επόμενα χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάπτιση του ευρωπαϊκού ιδεώδους, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει αρχίσει να ξεθωριάζει», επεσήμανε ο κ. Σγουρός και στη συνέχεια τόνισε «Το ταξίδι σας στην Αθήνα και την Αττική ξεκινά από ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέρος. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, το λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και μέσα στο νέο, υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, που δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, και υπομονετικά περιμένει την επιστροφή τους, στο χώρο που ανήκουν.

Ειδικά σήμερα, που συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από τις 6 Μαρτίου 1994, που έφυγε από κοντά μας η Μεγάλη Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού, η αθάνατη Μελίνα Μερκούρη, που είχε δώσει και την ψυχή της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σας ζητώ να ενώσετε όλοι τη φωνή σας σε αυτό το παγκόσμιο  αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, και να γίνεται Πρεσβευτές αυτής της ιδέας στις Πόλεις και τις Περιφέρειές σας.

Ας αποτελέσει η δάδα αυτή το φάρο που θα οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για το καλό των πολιτών της Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ Σίσο, αποδέχτηκε την προτροπή του κ. Σγουρού λέγοντας ότι «αυτό το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην ικανοποίησή του».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ