2014-03-10 09:53:08
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος κι άλλοι 11 γύρισαν την πλάτη στον Βενιζέλο
Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στιγμάτησε την πρεμιέρα της Ελιάς και προκάλεσε εντονότατους εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευαγγελος Βενιζελος φέρεται να διεμήνυσε τον προκάτοχό του πως το πολιτικό του συμφέρον απαιτεί να μην πέσει η κυβέρνηση συνεργασίας και άρα να πετύχει το νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς.

Συσκεψη με τα μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είχε νωρίτερα σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο περιθώριο της Συνδιασκεψης για την Ελιά, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευαγγελος Βενιζελος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από διάφορα ζητήματα, όπως η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, η δυναμική, που φιλοδοξεί να αναπτύξει η Ελιά άλλα και ζητήματα, που αφορούν στη διακυβέρνηση του τόπου και τη θέση του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Αναφορικά με τις Περιφερειακές εκλογές, έγινε εκτενής παρουσίαση των έως τώρα δεδομένων σχετικά με τις πράσινες υποψηφιότητες σε κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες και συμφωνήθηκε ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει έως τα μέσα της εβδομάδος, που έρχεται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα εξακολουθεί να διαπιστώνεται στις Περιφέρειες, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου. Στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ για συμφωνία σε κοινή υποψηφιότητα μεταξύ των δυο κομμάτων, ενώ σχετικά με τα Ιόνια Νησιά θα υπάρξει επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη βουλευτή Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, προκειμένου να μεταπείσει ή να υποδείξει εκείνη την καλύτερη δυνατή λύση.

Στην Πελοπόννησο, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις των πρασίνων τοπικών στελεχών για τη στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη.

Συζήτηση φαίνεται ότι έγινε και για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου και συγκεκριμένα για το θεμα του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του ευρωβουλευτή. Το ΠΑΣΟΚ "κλίνει" προς την άποψη, που έχει υιοθετήσει και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να ισχύσει δηλαδή το ασυμβίβαστο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Το ασυμβίβαστο, πάντως, δυσχεραίνει πολύ τη διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίων, ικανών να προσελκύσουν ψηφοφόρους στην Ελιά. Το πρόβλημα διογκώνεται μετά το "σινιάλο" Παπανδρέου στο δικό του στρατόπεδο με την απόφαση του να μην μετάσχει στις πολιτικές διεργασίες της Ελιάς αλλά και μετά την άρνηση προβεβλημένων στελεχών, όπως η Φώφη Γεννηματά να δώσουν τη μάχη του σταυρού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να είπε στον προκάτοχο του και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ότι το πολιτικό του συμφέρον συμπίπτει με τη μακροημέρευση της κυβέρνησης συνεργασίας, άρα και με την εκλογική επιτυχία της Ελιάς, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν το βράδυ της Παρασκευής.

Αδικαιολογήτως, απόντες από τη σύσκεψη ήταν ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης, και ο βουλευτής Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης. Επίσης απόντες οι Γιώργος Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Σαλτούρος, ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, η Άντζελα Γκερέκου, ο Μιχάλης Κασσής, ο Απόστολος Κακλαμάνης, και ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ρεαλισμός διδάσκει…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ρεαλισμός διδάσκει…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ