2014-03-13 20:25:34
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να ενημερώσει τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας έως την Κυριακή, η εκταμίευση των δόσεων και η αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που λήγουν τον προσεχή Μάιο.

Η πρώτη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες σε άσχημο κλίμα. Μάλιστα κράτησε μόλις δύο ώρες, με κύκλους της πλατείας Συντάγματος να αναγνωρίζουν ότι παραμένουν δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, να κάνουν όμως και λόγο για πρόοδο που σημειώθηκε. 

Όσον αφορά το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα η Αθήνα κατέθεσε μεταβατικού χαρακτήρα προτάσεις, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να διανεμηθεί μέρος του σε συνταξιούχους και ενστόλους αμέσως μετά την πιστοποίησή του όπως έχει δεσμευτεί ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθορίσουν την οριστική στάση της Κυβέρνησης ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, θέτοντας τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ