2014-03-14 00:58:19
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ανοικτά τα φαρμακεία την Παρασκευή και την Δευτέρα - Όλη η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Ανοικτά θα παραμείνουν την Παρασκευή και την Δευτέρα τα φαρμακεία της Αχαΐας, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου που έγινε στην Πάτρα. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου του φορέα Ανδρέα Σοφιανόπουλου και εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 70%.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του Πανελληνίου Συλλόγου, ο οποίος έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για τις συγκεκριμένες ημέρες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας που συνήλθε σε απαρτία απόψε 13.03.14, επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, για μη συμμετοχή στη ‘’διακεκομμένη’’ συνέχεια κινητοποίησης, για να πιεστεί δήθεν η τρόικα και ο ένας (!!) υπουργός που είναι δήθεν απείθαρχος στην κυβερνητική γραμμή.

Η από χρόνια συνεχιζόμενη παλινωδία του προεδρείου του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. μεταξύ αγωνιστικότητας και φιλοκυβερνητισμού, έχει ‘σαλαμοποιήσει’ το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, κάνοντας τον όποιο αγώνα υπό αυτή την καθοδήγηση και μάταιο και άσκοπα οδυνηρό.


Μετά την απαξίωση του μέγιστου όπλου της άρσης πίστωσης, το προεδρείο του Π.Φ.Σ., προσπαθεί να απαξιώσει και το όπλο της απεργίας, καθιστώντας τον κλάδο έρμαιο στις ορέξεις όσων επιθυμούν να διαλύσουν το μέσο φαρμακείο και δυστυχώς, αυτοί είναι πολλοί.

Αρνούμαστε να ευτελίσουμε το μέγιστο όπλο της απεργίας σε αγώνες χωρίς αιτήματα, χωρίς σαφή στρατηγική, δίχως την έγκριση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ., που έχει πρόσφατη εκλογική εντολή από τους συναδέλφους όλης της χώρας.

Αρνούμαστε να θυσιάσουμε την ουσιαστική δυνατότητα του κλάδου να κινητοποιηθεί, πίσω από συμφέροντα που στοχεύουν να δώσουν εκλογικό ‘‘φύλλο συκής’’ σε κυβέρνηση και προεδρείο του Π.Φ.Σ.

Αν το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ξεκαθαρίσει δημόσια πως η διατίμηση στα ΜΥΣΥΦΑ, καθώς και το ανθρώπινο ωράριο των φαρμακοποιών, αποτελούν αμετακίνητους στόχους, τελευταία οχυρά επιβίωσης του μέσου ελληνικού φαρμακείου, τους οποίους θα παλέψουμε μέχρι τέλους, τότε ο Φ.Σ. Αχαΐας θα είναι και πάλι μπροστάρης στον αγώνα. Την κατάλυση των παραπάνω ζητημάτων απαιτεί η τρόικα και το έχει ήδη πετύχει με τη σιωπηλή ανοχή κυβέρνησης και προεδρείου του Π.Φ.Σ..

Τα υπόλοιπα λέγονται απλώς για να επιχειρηματολογούμε εσωτερικά εκ των υστέρων, πως κάτι καταφέραμε και σώσαμε. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί και είναι θλιβερό. Απεργία πού έπεται προειδοποιητικής και γίνεται Παρασκευή με διάλειμμα διακοπών Σ/Β και συνέχεια τη Δευτέρα, εν ονόματι της εδώ παρουσίας της τρόικα η οποία την Κυριακή αποχωρεί, αλλά συνεδριάζει με την κυβέρνηση και το Σ/Β που εμείς δεν απεργούμε μόνο εύσημα δεν κερδίζει από τον πολίτη για το συμφέρον και του οποίου δηλώνουμε ότι μαχόμαστε.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον και ετοιμότητα, τη στρατηγική και τους στόχους που θα θέσει το προεδρείο του Π.Φ.Σ., από Δευτέρα και μετά. Η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας με πολλούς μοναχικούς αγώνες μέσα στα μνημονιακά χρόνια, έχει κερδίσει με το σπαθί της, το δικαίωμα να αποφασίζει και αυτόνομα με γνώμονα πάντα τη διατήρηση της ενότητας, της συνοχής, αλλά και το συμφέρον του συλλόγου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ