2014-03-14 04:41:09
Φωτογραφία για Ο Μάρλον Μπράντο ήταν μοναδικός
Στο Όστιν του Τέξας και το SXSW Φεστιβάλ Κινηματογράφου βρέθηκε ο βετεράνος της οθόνης Ρόμπερτ Ντιβάλ που προωθεί το νέο του φιλμ «A Night in Old Mexico», αλλά περισσότερο από την ταινία τράβηξαν το ενδιαφέρον οι αναμνήσεις από τα παλιά που μοιράστηκε με το κοινό του φεστιβάλ.

Ο Ντιβάλ θυμήθηκε «Κάναμε απίστευτες πλάκες» περιέγραψε ο 83χρονος Ντιβάλ σε δήλωσή του στον ιστορικό κινηματογράφου Λέναρντ Μάλτιν, «…αλλά τον Κόπολα δεν τον πείραζε. Ήξερε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε χαλαροί στα σετ…»

Ο ηθοποιός, βραβευμένος με Όσκαρ το 1983, αλλά νωρίτερα υποψήφιος για το αγαλματάκι με τον ρόλο του «κονσιλιέρε» των Κορλεόνε στο γκανγκστερικό θρύλο του «Νονού» ανέφερε τον Μάρλον Μπράντο ως μια από τις βασικότερες επιρροές του στην καριέρα του.

«Ήταν μοναδικός. Ήταν η Λυδία λίθος για τη δική μου γενιά. Φυλάω ακόμα ένα γράμμα του επάνω στο τζάκι, δίπλα στο Όσκαρ μου. Νομίζω ότι το γράμμα έχει μεγαλύτερη σημασία» λέει ο Ντιβάλ.


«Όταν ήταν στις δόξες του ήταν ο ιδανικός. Κάποτε του είπα “έπρεπε να έχεις παίξει τον Οθέλλο” για να μου απαντήσει “Βαρετοοοο”.»

Ο βετεράνος πρωταγωνιστής ανέφερε ανάμεσα στους κινηματογραφιστές που τον ενέπνευσαν τον Ρόμπερτ Όλτμαν και τον Κεν Λόουτς. Θυμήθηκε την εποχή που επισκέφθηκε τον Όλτμαν στο σπίτι του όταν δούλευε επάνω στη βραβευμένη με το Χρυσό Φοίνικα των Καννών σάτιρα «MASH» για το Βιετνάμ και χωρίς να το καταλάβει έφαγε το σάντουιτς του μικρού γιου του («η γυναίκα του ακόμα δε μ' έχει αφήσει να ξεχάσω το περιστατικό…»)

Όσο για τον Λόουτς «κάθε φορά που βρίσκομαι πίσω από την κάμερα τον σκέφτομαι. Ο Κένεθ Λόουτς είναι ο ήρωάς μου, για το πώς συνδυάζει στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, πώς χρησιμοποιεί τους νέους ηθοποιούς…».

Ο Ντιβάλ παραδέχτηκε ότι πλέον στην ηλικία του είναι δύσκολο να είναι τόσο επιλεκτικός στους ρόλους του όσο παλιά, θεωρώντας το «Αποκάλυψη Τώρα!» την τελευταία μεγάλη ταινία στην οποία εμφανίστηκε, αλλά μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την επόμενη παραγωγή στην οποία θα πρωταγωνιστεί:

«The Judge» είναι ο τίτλος του θρίλερ που τον θέλει στο ρόλο του ύποπτου για φόνο δικαστή, στο πλευρό του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: «Μιλούσαν για τα Όσκαρ πριν ακόμα αρχίσουμε τις πρόβες. Επιπλέον έχει και τον ΡΝΤ στο καστ που προφανώς τώρα είναι μεγάλο αστέρι». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ