2014-03-20 13:28:04
Φωτογραφία για Η Neo & Bee απαντά στις προειδοποιήσεις των Κυπριακών Αρχών για το bitcoin
Τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα ρυθμίζει τις πλατφόρμες συναλλαγών με bitcoin που... θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια, κρυπτογραφικές αποδείξεις ρευστότητας και αποθεματικών και την απόλυτη διαφάνεια ως επιχειρηματικό μοντέλο, ζήτησε γι ακόμη μία φορά με ανακοίνωσή της, η Neo & Bee.

Η Neo & Bee έβγαλε την Τετάρτη ανακοίνωση – απάντηση στις προειδοποιήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα το bitcoin.

Πιο συγκεκριμένα, η Neo & Bee στην ανακοίνωσή της εστίασε σε τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους βασίστηκε η προειδοποίηση, τονίζοντας ότι:

1. Τους τελευταίους μήνες έχουμε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αναφορικά με την δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα ρυθμίζει μια πλατφόρμα συναλλαγών με Bitcoin η οποία θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά πορτοφόλια “πολλαπλών υπογραφών”, κρυπτογραφικές αποδείξεις ρευστότητας και αποθεματικών, και την απόλυτη διαφάνεια ως επιχειρηματικό μοντέλο. Όπως ήδη αναφέραμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με Bitcoin θα έπρεπε να υπόκεινται σε ένα καινοτόμο ρυθμιστικό πλαίσιο, ακόμα ίσως και κάτω από μια νέα Ρυθμιστική Αρχή.


2. Bitcoins μπορεί να κλαπούν από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, χρήματα όμως μπορεί κλαπούν από οποιοδήποτε πορτοφόλι, φυσικό ή ψηφιακό, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών, των πιστωτικών καρτών, χρηματοκιβωτίων και στρωμάτων ακόμα και εξαιτίας της εμπιστοσύνης που μπορεί να δείξει κάποιος σε ένα λάθος πρόσωπο.

3. Η αξία του bitcoin είναι εξαιρετικά απίθανο να αγγίξει το “0”, σε αντίθεση με το Ευρώ που είναι σχεδιασμένο από την αρχή ώστε να μειώνεται η αξία του κάθε έτος, βάσει των βασικών αρχών του Keynes. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι όσο το Bitcoin διατηρεί την χρησιμότητα του, θα διατηρεί και την αξία του. Όσο το παρόν τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να παράσχει ποιοτικές και διαφανείς υπηρεσίες, τότε το Bitcoin θα συνεχίσει να έχει χρησιμότητα και κατά συνέπεια αξία.

4. Σε κάθε περίπτωση, τα μετρητά είναι ο ασφαλέστερος και ο πιο ανώνυμος τρόπος να ολοκληρωθεί μια παράνομη χρηματική συναλλαγή, όπως έχει επανειλημμένως αποδειχθεί από εγκληματίες ανά τον κόσμο, στους οποίους τελικά δεν αποδίδονται κατηγορίες καθόσον είναι “συστημικά” ισοδύναμοι του συστήματος. Συστημικά ρίσκα ωστόσο δεν υπάρχουν στο Bitcoin, γι αυτό και οι αποτυχημένες επιχειρήσεις αντικαθίστανται από υγιείς και βιώσιμες, που συνεισφέρουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξης της χώρας, αντί να παίρνουν τον πλούτο και το μέλλον της μαζί τους.

Πέραν των πιο πάνω σημείων η Neo & Bee αναφέρει επίσης: “Οι ρυθμιστές και οι εγγυητές του Bitcoin είναι ο καθένας που το χρησιμοποιεί. Οι κανόνες των συναλλαγών είναι διαφανείς με αποτέλεσμα η ασφάλεια των Bitcoin να μην είναι πολύ πιο δύσκολη από την προστασία του κωδικού ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ταυτόχρονα, στα bitcoin υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας, σε αντίθεση με τα ευρώ ή τον χρυσό, ώστε να υπάρχει περαιτέρω προστασία από κλοπές ή απώλεια.

Η προηγούμενη γενιά πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσει τις αποτυχίες της στην επιδίωξη εδραιωμένων συμφερόντων, γιατί η επόμενη γενιά αξίζει περισσότερα από ένα υποθηκευμένο μέλλον. Αν τα παρόντα συστήματα δούλευαν όπως είχαν υποσχεθεί, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για το Bitcoin. Η καινοτομία έρχεται όταν χρειάζεται, και όχι όποτε τη θέλουμε. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την προσπάθεια δημιουργίας κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για το Bitcoin ώστε να αποδείξουμε στις Αρχές ότι μπορούμε να είμαστε πιο διαφανείς από όλους τους προηγούμενους πάροχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να δημιουργήσουν ένα γόνιμο και υγιές περιβάλλον για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με το Bitcoin, χρησιμοποιώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της διαφάνειας ενάντια σε φαινόμενα όπως το “ξέπλυμα χρήματος” και την φοροδιαφυγή”.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την ευχή της εταιρείας να ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες, όπως αυτή της Βουλής των Αντιπροσώπων να καλέσει τη Neo & Bee σε διαβούλευση, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση, μεγαλύτερη γνώση και κατανόηση, για μια νέα τεχνολογία όπως το bitcoin.

cryptocoinsnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ