2014-03-26 23:58:07
Φωτογραφία για Το ματωμένο σημείωμα του βαρυποινίτη που κρατούσε ο υπαρχιφύλακας
του Παναγιώτη Στάθη

Εισαγγελέας : «Γιατί το έκανες αυτό;»

Αλβανός βαρυποινίτης: «Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές» Με αυτή την κυνική ομολογία, πλήρως αμετανόητος και χωρίς ίχνος συμπόνιας για τον άτυχο υπαρχιφύλακα, πατέρα δυο παιδιών, που κατέσφαξε χθές το μεσημέρι στις φυλακές Μαλανδρίνου, εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Αμφισσας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη στυγερή δολοφονία, έρχονται στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση ενός σωφρονιστικού υπαλληλου, όλα έγιναν στις 12.10 το μεσημέρι. Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β’ Πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και έκλειναν τα κελιά. Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας μαζί με δυο άλλους υπαλλήλους και έκλειναν εκεί τα κελιά: "Ακουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα, που ήταν γεμάτο αίματα». Η επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πισώπλατα και ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας.


Το σημείωμα

Το σημείωμα, σύμφωνα με άλλες περιγραφές, το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή. Σε αυτό, μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατι δε με αφήσατε να βρώ ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και γω μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».

Πλούσιο ποινικό παρελθόν

Ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο φτάνει τα 16 χρόνια και 5 μήνες.

-Στις 27/5/2006 αποφυλακίζεται με όρους μετά από σχετικό αίτημά του λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

-Στις 4/3/2007 όμως προφυλακίζεται ξανά για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Επίσης και για ληστεία.

-Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες.

-Επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αίτηση αποφυλάκισης

Ο Καρέλι κρατούνταν στη Β’ πτέρυγα των φυλακών, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δύο. Ετσι έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Παράλληλα προφανώς, η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ώστε πέθανε. Ο Καρέλι υπέβαλε το αίτημα το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11/2/2014 απορρίφθηκε. Και η συνέχεια γράφτηκε με αίμα...
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ