2014-03-29 21:49:14
Φωτογραφία για Το εβδομαδιαίο κους κους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!
  

  Στα πεταχτά

                                                 και σκόρπια

                           Του Γιάννη Σπ. Παργινού

                                

·       Δήμος Ηρακλείου Αττικής.! Πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταίως. Ο πρώην δήμαρχος, Σταύρος Γεωργόπουλος, κατέρχεται και πάλι στον εκλογικό στίβο διεκδικώντας μια νέα θητεία. Ο κοινός τόπος καταγωγής κι η φιλία που τον συνδέει με τον Νίκο Μιχαλολιάκο φούντωσαν τα σενάρια και τους ψιθύρους που τον θέλουν να «στηρίζεται υπογείως» από την Χρυσή Αυγή.! Οι εν λόγω ψίθυροι έγιναν κραυγές με την υποψηφιότητα του, πρώην υποψηφίου δημάρχου Νέας Ιωνίας, Νίκου Κουκουλάρη στην Αθήνα με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε κάθε εκδήλωση του Γεωργόπουλου, ο γείτονας Κουκουλάρης στέλνει κόσμο και βοηθάει.!


·       Δήμος Γλυφάδας.! Αιφνιδίασε πολλούς η δήλωση στήριξης και η υποψηφιότητα του πράσινου πρώην δημάρχου, Στέλιου Σφακιανάκη, με το ψηφοδέλτιο του γαλάζιου Γιώργου Παπανικολάου.

Για όσους γνωρίζουν καλά τα της παραλίας, ο Σφακιανάκης ορκισμένος εχθρός του νυν δημάρχου Κώστα Κόκκορη πήγε με τον κύριο αντίπαλο. Ταυτόχρονα «έκοψε» και τον δρόμο στον άλλο πολιτικό εχθρό, τον Παναγιώτη Γιάχο, που ετοιμαζόταν να πάει με τον Παπανικολάου. Η μόνη διέξοδος για τον Γιάχο είναι η παράταξη Λυγνού ενώ ο τέταρτος της παρέας, ο Μάκης Φιλόπουλος, έμεινε νομικός σύμβουλος στον δήμαρχο.  Τελικά, η ομάδα που μεσουράνησε και κυριάρχησε επί ΠΑΣΟΚ χωρίστηκε στα τέσσερα σημεία του πολιτικού ορίζοντα.!

·       Δήμος Βύρωνα.! Τελικά, η πρώην δημοτική σύμβουλος με διοίκηση Νίκου Χαρδαλιά, Τζίνα Αρβανίτη, συμβουλεύει επικοινωνιακά την παράταξη του Μίλτου Μπαντή. Δεν είναι υποψήφια, όπως η ίδια ενημέρωσε την στήλη.!

·       Δήμος Ηλιούπολης.! Με δύο υποψήφιους διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο η Νέα Δημοκρατία. Με τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Αναγνώστου και τον πρώην αντιδήμαρχό του Τάσο Ευσταθίου. Επειδή, δε, κι οι δυο υποστήριζαν ότι είχαν την στήριξη του κόμματος αναγκάστηκε η Τοπική Νέα Δημοκρατία να στείλει μηνύματα και να διευκρινίσει ότι δεν στηρίζει…, «κανέναν από τους δύο».!

·       Ιόνια Νησιά.! Τελικά το αποφάσισε η ωραία Αντζελίνα και κατέρχεται υποψήφια περιφερειάρχης. Οι φήμες οργιάζουν και θέλουν μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζει την πρώην υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου. Ο, δε, γαλάζιος Αλέκος Δεσύλας κι αυτός υποψήφιος περιφερειάρχης θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον νυν περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, που του πήρε την έδρα στην βουλή το 1996 Και δηλώνει ότι στον β΄ γύρο θα «γύρει…» υπέρ της κ. Γκερέκου.!

·       Δήμος Δάφνης - Υμηττού.! Χαράς στα κουράγια τους. Οι τοπικοί πράσινοι παράγοντες προωθούν την υποψηφιότητα του επί 16 χρόνια δημάρχου, Δημήτρη Αργιανά. Πιστεύουν, δε, ότι θα κάνουν την έκπληξη.!

·       Δήμος Καλλιθέας Αττικής.! «Διεμερύσαντο τα ιμάτια μου ευατοίς κι επί τον ιματισμό κου έβαλον κλήρον». Το ευαγγελικό ρηθέν, μέρες σαρακοστής, δένει γάντι στην περίπτωση των υποψηφίων δημάρχων Θόδωρου Ψαλλιδόπουλου και Βάσως Μαργαρίτη. Κι οι δυο τους προσπαθούν να κληρονομήσουν το έργο του αποχωρούντος Κώστα Ασκούνη.!

·       Δήμος Πειραιά.! Το άλλοτε κραταιό κίνημα δεν μπορεί να βρει υποψήφιο δήμαρχο στο άλλοτε πράσινο κάστρο. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη απευθύνθηκαν στον πρώην δήμαρχο Κορυδαλλού και νυν αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Στέφανο Χρήστου. Όμως το μαντάτο ήρθε λίαν καθυστερημένο και δικαίως απερρίφθη.!

·       Κεντρική Μακεδονία.! Τι κάνει μια μάνα για τα παιδιά της.? Ακόμα και να παραιτηθεί από το κόμμα της είναι ικανή. Ο λόγος για την καθόλα συμπαθέστατη Χρυσούλα Γιαταγάνα που τα πήρε στο κρανίο γιατί ο πρόεδρός της Πάνος Καμμένος παρείχε πλήρη στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα χωρίς να διαπραγματευτεί μια θέση αντιπεριφερειάρχη για τον γιο της.!

·       Στερεά Ελλάδα.! Πολλά τα μυστήρια στην περιφέρεια που διεκδικεί τον θώκο ο απερχόμενος δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης. Οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν  και τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα να είναι δυσαρεστημένος με την Αγία Οικογένεια. Αν οι αντιπάθειες προστεθούν, Καράμπελας – Γιαννόπουλος – Σταϊκούρας,  δημιουργούν ένα επικίνδυνο και λίαν εκρηκτικό πολιτικό κράμα.!

·       Νέα Σμύρνη.! Ο πιο παράξενος προεκλογικός αγώνας.! Δυο πρώην φίλοι και συνεργάτες, - Σταύρος Τζουλάκης και Γιώργος Κουτελάκης - , ευρισκόμενοι πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα βγάζουν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα. Επιπλέον, ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης μαζεύει όσα είχε πει κατά του Στάθη Κούπα νυν υποψηφίου συμβούλου στο ψηφοδέλτιό του.!

·       ΚΟΥΙΖ 1.! Σε μεγάλο Δήμο της Αττικής κατέρχονται δύο υποψήφιοι δήμαρχοι από την μεγάλη γαλάζια παράταξη. Ο ένας προσπαθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα χρέη του αντιπάλου του και το κυνήγι που του κάνει η εφορία. Χωρίς όμως αποδεικτικά δεν βγαίνει τίποτε…, δήμαρχε.!

·       ΚΟΥΙΖ 2.! Σε μεγάλο Δήμο της Αττικής, πρώην μεγαλοαντιδήμαρχος επί παντοκρατορίας ΠΑΣΟΚ προσφέρει τη στήριξή της στην παράταξη του ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί της έκλεψε την ψυχή δυναμικός σύντροφός του κόμματος.

·       ΚΟΥΙΖ 3.! Ποιος δήμαρχος έχει στενές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.?   Αυτήν την σχέση προσπαθούν να αναδείξουν οι αντίπαλοί του. Στην όλη εκστρατεία πρωτοστατεί πρώην φίλος και σύντροφός του που έχει τους ίδιους στενούς με τον ΓΑΠ.! Μυστήρια του θώκου.!

@

Πολιτικός ναρκισσισμός.! Απερχόμενος δήμαρχος διατείνεται ότι είναι περιζήτητος αντιπεριφερειάρχης. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαδίδει ότι έχει πρόταση για να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης από τον Γιάννη Σγουρό και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Με την φόρα που έχει πάρει διαδίδει ότι τελευταία έχει δεχτεί πρόταση κι από την Ρένα Δούρου.! Φρένο Νικόλα….!!! Μας πήραν χαμπάρι.!  

SMS

Οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί που πρωτοστάτησαν να μην στηρίξει η Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής έχουν μετανιώσει οικτρά. Με τις δημοσκοπικές επιδόσεις που έχει ο Γιώργος Κουμουτσάκος φοβούνται την ήττα και δεν απαντούν στα τηλέφωνα της Συγγρού καθώς υποπτεύονται ότι θα τους ζητήσουν να είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.! Κι όμως πολλοί και διάσημοι θα αναγκαστούν να εκτεθούν στο ψηφοδέλτιο. Μαζί τους, δε, και μερικοί από εκείνους που έχουν στην ψυχή τους τον Σγουρό…!!! Έτσι για να εκτεθούν κι οι δύο ομάδες.!  

SMS

Ενημερώσεις σε κάθε τομέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις εκλογές του Μάιου.! Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του τομέα των Δήμων και θα εκθέσουν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Σ αυτό το πνεύμα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Νότιου Τομέα Αττικής μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη θα εκθέσουν τις θέσεις τους σε κοινή συνέντευξη τύπου για την παραλιακή, την ΠΥΡΚΑΛ, το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό και λοιπά προβλήματα.!  

Το στοίχημα του Νικήτα

Πομπωδώς παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Το επιχείρημα που λανσάρει είναι ότι θέλει να αφιερωθεί ψυχή τε σώματι στα προβλήματα της πρωτεύουσας.!

Όμως, όλοι ξέρουν πως δέκτης του μηνύματος «παραίτηση» είναι ο έτερος γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος προτρέπεται πανταχόθεν και με όλα τα μέσα να παραιτηθεί από βουλευτής.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες το πείσμα του Νικήτα ορκίζονται πως θα φτάσει μέχρι τέλους.

Το στοίχημα δε είναι διπλό.  

Αφ ενός να αφήσει πίσω του τον Άρη κι αφ ετέρου να παίξει μπάλα το βράδυ των εκλογών.!

Κι όλα τούτα, ο Νικήτας, τα θεωρεί αρκετά ακόμα και στην περίπτωση που ο Δήμος της πόλης της Παλλάδας Αθηνάς καταλήξει σε άλλα χέρια.!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δήλωση νομιμοφροσύνης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δήλωση νομιμοφροσύνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ